Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi sakinleri, Cicozyolu caddesi üzerinde doğalgaz ısıtmalı bir apartmanın çatısında konuşlandırılan kapısı olan baca görünümlü GSM operatörlerine ait baz istasyonunun kaldırılmasını Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan istedi. 




 Mahalle sakinlerinden Halis K.isimli vatandaş,Başbakanlık BİMER'e 7  Eylül 2013 günü 748195 başvuru numarası ile ilettiği  dilekçesinde,evine 10 metre mesafede bir apartmanın çatısında baca görünümlü  GSM operatörlerine ait baz istasyonundan ailece psikolojik olarak etkilendiklerini ,Yargıtay'ın da baca görünümlü baz istasyonunun kaldırılmasına ilişkin bir kararı olduğunu belirterek,mahallesinde bulunan baz istasyonunun kaldırılmasını  istedi. 

 

Baz istasyonu mağduru Vatandaş Halis K.,Başbakanlık BİMER tarafından dilekçesinin 10.09.2013 günü Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına iletildiğini,Bakanlığın da gereğinin yapılması için dilekçesini 11.9.2013 günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ilettiğini BİMER sorgusu sonucu öğrendiğini,ancak 6 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen,baz istasyonunun kaldırılmadığını belirterek,ilgili makamlardan biran önce mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.  

 

YARGITAY KARARI VAR

 

İstanbul Maltepe Başıbüyük mahallesinde ikamet eden Cemil Demirbaş evinin bitişiğinde bulunan binaya kurulan baz istasyonunun kaldırılması için dava açtı..Yaklaşık 3 yıl önce başlayan yargı süreci sonunda, Kartal 4. Asliye Hukuk Mahkemesi baz istasyonunun kaldırılmasına hükmetti.

 

Şirket itiraz edip kararı Yargıtay'a taşıdı.. Cemil Demirbaş'ın şikayetini haklı bulan Yargıtay yerel mahkemenin kararını onadı ve karar kesinleşti.

 

MAHKEME : OTURANLARIN PSİKOLOJİK OLARAK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLENMEKTE

 

Kartal 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği gerekçeli kararda,"Dava konusu baz istasyonunun davacıya ait binaya yakın olduğu, davacının kızının ibraz ettiği sağlık raporları da nazara alındığında çevre binalarda ve davacının oturduğu binada, yaşayanlar için sağlık bakımından büyük endişeler taşıdığı bu yerlerde oturanların psikolojik olarak yaşamının olumsuz biçimde etkilemekte ve bununla psikolojik yapılarında tedirginlik ve ümitsizlik yaşatacağı bu haliylede yaşamdaki sağlık değerleri düşünüldüğünde ve bu yerde oturmanın olumsuz hale geleceğide gözönünde tutulduğunda davacının zarar gördüğü kabul edilmesi gerektiğinden toplanan deliller ve dosya kapsamına göre davanın kabulüne dava konusu baz istasyonunun kaldırılmasına karar verilmesi gerekmiştir..' denildi.

 

YARGITAY ONADI, KARARI KESİN..

 

Yargıtay'dan ise itirazla ilgili olarak "Yapılan yargılamaya toplanan delillere ve dosya içeriğine göre mahkeme kararı ve dayandığı gerekçeler, usul ve yasaya uygun bulunduğundan yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi.." şeklinde karar çıktı.