Adana'da Seyhan Baraj Gölü geçtiğimiz hafta sonu önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Adana bu ev sahipliğinden tam not alırken, önümüzdeki dönemde su sporlarının önemli merkezlerinden biri olacağının da sinyalini verdi.
Türkiye Kürek Federasyonu; Kürek Milli Takımı seçmelerini ve Akdeniz Kupası Türkiye Şampiyonası yarışlarını 4-5 Şubat tarihlerinde Adana’da gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen organizasyon herkesin beğenisini kazandı.
Organizasyon 4 Şubat Cumartesi günü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesi’ndeki törenle başladı. Törende konuşan Vali Vekili Ramazan Aksoy, organizasyonun başarılı geçmesini diledi, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Törenin diğer konuşmacıları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin spor organizasyonlarına verdiği önemli desteği vurguladılar.
Fazlı Bayram Hadi, “Yerel yönetimlerin katkısı olmadan spor olmaz” ifadesini kullanarak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz için, “Bize başkanlıktan öte abilik, hamilik yapıyor. Her türlü desteği veriyor. Kendisine ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de 2013 Akdeniz Oyunları durgun su sporları müsabakalarının Adana’da yapılacağına dikkat çekerek, imkan tanınması halinde Adana’dan şampiyon sporcular çıkabileceğini belirtti. İlhami İşseven, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Adana’yı amatör cenneti yapacaklarını ve amatör sporlara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Belediyenin amatör sporlara yaptığı yatırımları anlatan Aldırmaz, 41 yüzme havuzuna 7 tane daha eklendiğini, 38 futbol sahasının da 21’inin tribünlü olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından da organizasyona emeği geçen Vali Vekili Ramazan Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ÇÜ BESYO Müdürü Mehmet Bilbek ve Tuncer Akdoğan’a Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven tarafından plaket verildi.
İlk gün Kürek Milli Takımı seçmeleri yapıldıktan sonra 5 Şubat Pazar günü de Akdeniz Kupası Türkiye Şampiyonası gerçekleşti. Havanın da güzel ve güneşli olmasını fırsat bilen Adanalılar, hem göl kenarında güzel zaman geçirdiler hem de yarışları izlediler. Böylece Seyhan Baraj Gölü adeta bir şenliğe ev sahipliği yapmış oldu.
Müsabakalar sonunda Galatasaray 260 puanla birinci, Şişecam 233 puanla ikinci, Fenerbahçe 98 puanla üçüncü, Fethiye Belediyesi 57 puanla dördüncü, Çukurova Üniversitesi 14 puanla beşinci oldu. Daha sonra dereceye giren sporculara törenle madalyaları verildi.