ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu’na 2008 yılında gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölü ele geçirilen Erhan Kargın’ın ağabeyi, yeğenlerine kurşun yağdırdı. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan diğer mağdurun hayati tehlikesi ise devam ediyor. Zanlı, M.K. (36), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde Özay Sokak içerisinde 16 Mart’ta 16.00 sıralarında meydana gelen olayda F.K. (17) isimli bir kişi silahlı saldırıya uğradı. Çevreden yetişen vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan yaralı, tedavi altına alındı. Bu olaydan bir saat sonra Esenyurt Mehter Çeşme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde ikinci bir silahla yaralama olayı gerçekleşti. İlk saldırıda yaralanan F.K.’nin kuzeni Ömer Çelik (18) uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan soruşturmada zanlının, vurulan F.K.’nın amcası ve Ömer Çelik’in dayısı M.K. olduğu belirlendi. Polis tarafından kısa sürede yakalanan M.K., sorgusunda cinayeti ailevi bir kavga sebebiyle işlediğini söyledi.

M.K.’nın 9 Temmuz 2008 tarihinde İstinye’deki Amerika İstanbul Başkonsolosluğu’nda meydana gelen silahlı saldırıda ölü ele geçirilen Erhan Kargın’ın ağabeyi olduğu belirlendi.

Polisteki işlemlerinin ardından M.K. adliyeye sevk edildi.