Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Nevruz Bayramı’nı yarın Kazlıçeşme ve Diyarbakır’da kutlayacaklarını söyledi. Kışanak, hükümet, içişleri ve polis kanadından bir müdahale olmadığı takdirde nevruzda hiçbir gerginliğin yaşanmayacağı sözünü verdi.

Gültan Kısanak, BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve Mardin Milletvekili Erol Dora ile birlikte BDP İstanbul İl binasında basın toplantısı düzenledi. Nevruz Bayramı'nın tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Kısanak, “Bu kadar büyük anlamları olan bir bayram bir bakanın iznine bir hükümetin yaklaşımına bağlı olarak kendisini değiştiremez, kendi geleneğine uygun olarak bu yıl da tüm görkemiyle her yerde kutlanacaktır.” dedi.

Nevruz kutlamalarında halkın meydanları dolduracağını, büyük bir kararlılıkla moral ve motivasyonla ülkenin dört bir yanında kutlanacağına işaret eden Kışanak, “Bizlerde yarın daha önce halkımıza söz verdiğimiz gibi Kazlıçeşme Meydanı’nda olacağız. Biz halkımıza nevruzda Kazlıçeşme’de buluşma sözü vermiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Yarın halkımızı ulusal kıyafetlerimizle, rengarenk eşarplarıyla, zılgıtlarıyla, coşkularıyla Kazlıçeşme Meydanı’na bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BDP olarak miting tertip etme derdinde olmadıklarını, istedikleri zaman istedikleri yerde miting yapabileceklerini belirten Kışanak, “Biz halkımızın Nevruz Bayramı’nı halkımızla birlikte kutlamaya karar vermiştik. Bu kararlılığımız devam ediyor. Halkımızla birlikte bayramımızı en coşkulu en görkemli, en kitlesel haliyle kutlayacağız. 2012 nevruzu tarih yazacak, zalimlere karşı zulmedenlere karşı bu halka bayramı çok görenlere karşı halkın güçlü bir cevabı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Hükümete ve devlete çağrıda bulunan Kışanak şöyle konuştu: “Bırakın halkımız bayramını yaşasın. Bırakın halkımız nevruzu istediği gibi kutlasın. Bu konuda biz halkımıza sonuna kadar güveniyoruz, inanıyoruz. Yediden yetmişe, kadınıyla yaşlısıyla nevruzu nevruz ruhuna uygun kutlayacaktır. Ben iddia ediyorum, AKP hükümetinin talimatı olmazsa, içişleri bakanının kışkırtması olmazsa, polisin müdahalesi olmazsa, engellemeye dönük bir yaklaşım ve tutum olmazsa nevruzda hiçbir gerginlik yaşanmayacaktır.”

Kışanak ayrıca, yarın Diyarbakır'da da kutlamaların yapılacağını söyledi.