Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Boğaziçi bölgesinde kaçak yaban keçisi avına çıkan bir şahıs, vatandaşın ihbarı üzerine yakalandı. Koruma altındaki türlerden yaban keçisi karşılığında, yakalanan şahsa 12 bin TL tazminat ve kaçak avcılık yaptığı gerekçesiyle bin 200 TL idari para cezası kesildiği öğrenildi.
    Yapılan ihbar üzerine, Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar personeli bölgeyi takibe aldı. Yapılan takip sonrası kaçak yollardan avlanan bir şahıs yakalandı. Orman Su İşleri 30. Şube Müdür Vekili Fuat Güler, yasak av yapan şahıs için gerekli cezai işlerin yapıldığını söyledi. Güler, şunları ifade etti:
    “Bilinçli bir vatandaşımızın ihbarı üzerine keçi avını jandarma komutanlığımızın da yardımları ile tespit etmiş bulunuyoruz. Bu hayvanların yaban keçilerin avlanması Av Komisyonu Kararı ve Kara Avcılık Kanunu gereğince bakanlığımızca koruma altında olduğumuzdan avlanmaları yasaktır. Ancak bu hayvanların envanterleri yapılarak her yıl belirlenen sayıdaki hayvanlar 8 yaş üstündeki olgun hayvanlar, av turizmi kapsamında bizim gözetimimizde avlanması yapılabilir. Aksi takdirde ne şekilde olursa olsun canlı ya da ölü bulundurulması avlanması yasaktır. Yasa dışı olarak avlanan şahıslara olarak müdürlüğümüzce gerekli işlemler yapılıyor. Bilinçli vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendirerek yasa dışı yapılan, ilimizin güzelliği olan bu hayvanları koruma adına halkımızın da büyük bir destek vereceğini inanıyoruz.”