KOCAELİ bölgesinde gece yarısına kadar etkili olan sağanak yağış bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. İzmit'in birçok semtinde ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katları sular altında kalırken, cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları trafiği olumsuz etkiledi.

Kocaeli'nde geçen pazartesi günü etkili olan ve özellikle Kartepe ilçesinde sel baskınlarına yolaçan şiddetli yağışın ardından, bölge gece de yağışın etkisi altında kaldı. İzmit'te saat 22.30 sıralarında başlayan yağış gece yarısına kadar sürdü. Yüksek kesimlerde biriken yağmur sularının yol açtığı su baskınları nedeniyle İzmit'in Yeşilova Mahallesi'nde birçok ev ve işyerlerinin zemin katları su altında kaldı. Bazı altgeçitler de suyla dolarken, trafik akışı olumsuz etkilendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri evlerindeki suları motopomp ve arazözlerle boşalttı. Yağmur sularından Yeşilova Mahallesi'nde 20 civarında ev etkilerndiği bildirildi.

Bu arada Salı günü sabahı sel baskını yaşanan Kartepe İlçesi'ndeki bazı mahallelerde sular tam çekilmeden yeni gelen yağış vatandaşları tedirgin etti. İtfaiye ve İzmit Su Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü ekipleri bölgeden ciddi sel baskını ihbarı gelmediğini belirtti.