Antalya’da izinsiz düzenlenen nevruz kutlamalarında polis ve vatandaşların araçlarına taşlı saldırı düzenleyerek 6 polisi yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 24 zanlıdan 14’ü ‘terör örgütü PKK ve KCK üyesi olmaktan' tutuklandı.

    Antalya’da 19 ve 20 Mart tarihlerinde düzenlenen izinsiz nevruz gösterilerine katıldıkları tespit edilen terör örgütü yandaşları hakimden kaçamadı. Her iki izinsiz gösteride terör örgütü PKK ve KCK ile terörist başı Abdullah Öcalan’ın propagandasını yaptıkları, polise, vatandaşların araçlarına taşlı saldırıda bulundukları, 6 polisi yaraladıkları, vatandaşa ait 3 araca zarar verdikleri tespit edilerek gözaltına alınan 10’u çocuk 24 kişinin polis sorgusu tamamlandı. Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan A.B. (58), Z.K. (20), C.K. (19), R.T. (20), Ö.Ç. (20), S.G. (38), H.S. (38), M.Z.G. (38), E.S. (36), N.D. (35), M.D. (24), M.D. (22), M.D. (37) ve N.B. (27) ‘terör örgütü PKK ve KCK üyesi’ oldukları suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılıktaki sorgularının arından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 yaşından küçük 10 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Antalya’da 19 Mart’ta Şafak Mahallesi'nde bir gurup terör örgütü yandaşı izinsiz düzenlenen nevruz kutlamalarında bir iş yerinde bulunan 2 tekneyi sokak ortasına taşıyarak yakmış, ardından çevredeki iş yerlerini taşlamaya başlamıştı. Polisin olaylara müdahele etmesi sonucu 18 kişi gözaltına alınmıştı. Yine 20 Mart’ta BDP Gurup Başkanvekili Hasip Kaplan’ın da düzenlenen izinsiz nevruz kutlamalarının ardından bir gurup polise taşlı saldırıda bulunmuş ve 6 kişi gözaltına alınmıştı.