TAKSİM'de 'yeni internet yasasını' protesto etmek isteyen gruplara polis gaz tazyikli su, biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahaleler esnasında Gezi Parkı da vatandaşlara kapatıldı. ''Yeni internet yasasını'' protesto için çağrı yapılması üzerine gruplar, saat 19.00 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde toplanmaya başladı.

Taksim'e çıkmak isteyen kalabalık gruba, önlem alan çevik kuvvet ekipleri TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Galatasaray Meydanı ve çevresindeki grupların dağılmaması üzerine polis, biber gazı ve boyalı mermi kullandı.

Bunun üzerine TOMA'nın üzerine havai fişek atarak karşılık veren göstericiler, polise taş ve şişe fırlattı. İstiklal caddesi üzerinde slogan atan göstericiler barikat kurup ateş yaktı.

Çevik kuvvet ekipleri toplanan kalabalık gruba müdahale ederek barikatları yıktı. Gece saatlerine kadar süren müdahaleler sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan bazı kişiler de hafif yaralandı. İlerleyen saatlerde polisin dağılın uyarısına rağmen dağılmayan kalabalık grup, ellerindeki bayrak sopalarıyla polisin üzerine yürüdü. Bu esnada İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir TOMA'ya taş atan göstericiler aracın üzerine çıktı.

Göstericiler, polis müdahalesi sonrası ara sokaklara dağılırken, saat 01.00 sıralarına kadar süren olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstiklal Caddesi'nde müdahale sürerken Sıraselviler caddesi'nde de bir grup gösterici toplandı. Barikat kurup polise taş atan göstericilere polis, TOMA ile müdahalede bulundu. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara dağıldı. Göstericiler tarafından kurulan barikatlar da TOMA tarafından kaldırıldı.

GAZ FİŞEĞİ OTOBÜSE İSABET ETTİ

İnternet yasası'nı protesto eden gruba polis, Taksim İstiklal Caddesi'nde müdahale etti. Bir grup, polisten kaçarak Tarlabaşı'na doğru yöneldi. Protestocular polise havai fişek attı. Bu sırada, kaçan eylemcileri kovalayan polis ekipleri protestoculara biber gazıyla müdahale etti. Polisin attığı gaz fişeği Tarlabaşı Bulvarı'nda seyir halinde bulunan Yenikapı-Kurtuluş hattındaki halk otobüsünün camına isabet etti.

Gaz fişeği camı kırarak içeri girince otobüsün içindeki yolcular apar topar dışarı çıktı. Biber gazından etkilenen yolcular olay yerinden uzaklaştı.

Gaz fişeğinin girdiği otobüste bulunan bir kadın, çocuğunu kaybettiğini söyleyerek 'Oğlumu bulun bana' diye feryat etti. Kadını polis ekipleri teselli etmeye çalıştı. Otobüste bulunan bir yolcu, “Göstericiler aşağı doğru iniyordu. Bu sırada polis gruba gaz fişeği attı. atılan gaz fişeği camı kırıp içeri girdi. Bir süre otobüsten dışarı çıkamadık" diye konuştu.

GÖSTERİCİLER ÇOK SAYIDA İŞYERİNE ZARAR VERDİ

Ara sokaklara kaçan eylemciler bir ara İstiklal Caddesi üzerinde tekrar toplandı ve yol ortasına çöp ve inşaat malzemeleriyle barikat kurdu. Ardından çevredeki birçok işyerine zarar verdi. Bir bankanın ATM’lerine taşlarla vurarak zarar veren protestocular, bankanın kepenklerini ve camlarını kırdı. Daha sonra bankaya giren eylemciler içerde bulunan bazı malzemeleri alarak dışarıya çıkardı. Bazı kadın protestocular, kalabalığa müdahale etmemesi için TOMA’ların önüne geçti. Bazıları da TOMA’ya taşlarla saldırdı. Polis, İstiklal Caddesi üzerindeki grubu boyalı mermiyle müdahale ederek dağıttı.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ GAZDAN ETKİLENDİ

Polis ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik esnasında zaman zaman biber gazı da kullanıldı. Biber gazından etkilenen bazı vatandaşlar İstiklal Caddesi üzerinde bulunan işyerlerine girerek korunmaya çalıştı. Çevrede bulunan ve gazdan etkilenen bazı vatandaşlara da sağlık ekipleri müdahale etti.

GEZİ PARKI KAPATILDI

Sosyal medya üzerinden yapılan "Yeni internet yasası" protestosu çağrısı üzerine Taksim'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis çağrının yapıldığı Taksim Meydanı'nı çevirirken, Gezi Parkı'da vatandaşlara kapatıldı. Park olayların yatışmasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde tekrar açıldı. Olaylar sırasında çok sayıda eylemci de gözaltına alındı.