Fatih'te, 3 katlı binada çıkan yangında ölen 5 kişinin, memleketleri Diyarbakır'dan İstanbul'a çalışmak için gelen gurbetçi gençler olduğu öğrenildi. Yangında hayatlarını kaybedenlerden 3'ü aynı soyadı taşırken, bir gencin ise henüz 15 yaşında olduğu belirtildi.

Fatih'te 3 katlı binada çıkan yangında ölen 5 kişinin Diyarbakır'dan çalışmak için İstanbul'a gelen gurbetçi gençler olduğu ortaya çıktı. İstanbul'a çalışmaya gelen bekarların kaldığı binada çıkan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Alevlerin büyümesi üzerine yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangında 5 kişi alevler arasında feci şekilde can verirken, 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

İtfaiyenin müdahalesi sonrası ortaya çıkan görüntü facianın boyutlarını ortaya koydu. Alevler içinde kalan 2 binanın tamamen kül olduğu görüldü. Yanan binalarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden çalışmak için İstanbul'a gelen gurbetçi gençler olduğu ve Yenikapı ve Kumkapı'daki restoranlarda garsonluk yaptıkları öğrenildi. Yangında hayatını kaybeden 5 kişiden 4'ünün kimlikleri belli oldu. Yangında Şahin Çelik (19), Murat Çelik (15), Abdullah Çelik, İbrahim Yılmaz (18) ve ismi belirlenemeyen bir şahıs hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Murat Çelik ve Şahin Çelik'in kardeş oldukları, Abdullah Çelik'in ise iki kardeşin kuzeni olduğu öğrenildi.

EMİNÖNÜ'NDE YANGIN: 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, İtfaiyenin söndürme çalışmalarının ardından, savcı gelerek yangın çıkan binlardan inceleme yaptı. Savcının incelemesinin ardından cesetler ambulanslarla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.