Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Polisleri ile PKK'lılar arasında Kırıkdağ Köyü yakınlarında çıkan çatışmada 1 emniyet amiri olmak üzere 3 özel harekat polisi şehit oldu. Bitlis'te de Ortakapı Köyü kırsalında çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu.

Hakkari'ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van Karayolu üzerindeki Kırıkdağ Köyü'nde alınan bir ihbar üzerine akşam saatlerinde bölgeye operasyon düzenlendi. Hakkari Valiliği, bölgeye giden özel hareket polisleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığını ve bu çatışmada 3 özel hareket polisinin şehit olduğunu bildirdi. Yaralı konusunda açıklama yapmayan valilik, şu ana kadar ölü ele geçirilen PKK'lı sayısının da 3 olduğunu açıkladı.

Şehit olan 3 özel hareket polisinden birinin emniyet amiri olduğu, çıkan çatışmada 2 özel hareket polisinin de yaralandığı belirtildi. Yaralı polisler, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kırıkdağ Köyü yakınlarında başlatılan operasyonlar sürerken, bölgeye çok sayıda özel hareket polisi ve asker takviye olarak gönderildi.

BİTLİS'TE 3 KORUCU ŞEHİT

Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışma ile ilgili Bitlis Valiliği açıklama yaptı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saat 18.30 sıralarında Ortakapı köyü kırsalında konuşlu olan askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Çıkan çatışmalarda İzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ adlı köy korucuları şehit olurken, Er Ali Güneşçi ile köy korucuları Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak da yaralandı.

Yaralı asker ve köy korucuları Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı bildirildi.

VAN'DA ASKERİ ARACA SALDIRI

Van'da bir askeri konvoya seyir halindeyken taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker hafif yaralanırken, taşlı saldırının olduğu bölgeye çok sayıda polis sevkedildi.

Van'dan Hakkari yönüne gitmekte olan 10 araçlık askeri konvoya, Van'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kurubaş Köyü yakınlarında saat 20.00 sıralarında bir düğünde bulunanlar tarafından taşlı saldırı yapıldı. Saldırıda konvoyun güvenliğini sağlayan araçta bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edilirken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Yaralıların tedavisinin ardından konvoy yoluna devam ederken, polis taşlı saldırıyı yapan şüphelileri arıyor.