UYUŞTURUCUYLA mücadele etmek için ‘Bir Kereden Çok Şey Olur’ ve ‘Kod Adı Beyaz Ölüm’ adlı iki kitap yazan, gönüllü olarak seminerler veren polis memuru İsa Altun bonzainin Türkiye’ye banyo tuzu, bitkisel gübre, koku giderici, tütsü, havuz temizleyici gibi adlar altında ithal edildiğini söyledi.

Adli Tıp’ta bir araştırma yapıldığını belirten Polis Altun şu bilgileri verdi :

PAKETTE YANLIŞ BİLGİ

“Bonzai’nin hammaddesi ülkemize yasal olarak sokuluyor. Ancak yapımında kullanılan kimyasallar yasa kapsamında yasaklanınca paketlerinde bir değişiklik yapıldı. Şimdi üzerlerinde ‘Sadece araştırma içindir’, ‘İnsan sağlığına zararlıdır’ ya da ‘Firma tüketilmesinden sorumlu değildir’ diye yazıyor.

Paketlerinin üzerinde içeriğine ilişkin bilgi yok ya da yazanlar da yanlış. Yurtdışındaki internet sitelerinden gelen siparişler kolayca kullanıcıya ulaşıyor.” 


ÖLÜM TRİBİ YAŞATIYOR

“Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi 18 Avrupa Birliği ülkesi ve Ukrayna’yı da kapsayan bir araştırma yaptı. Şu an 631 internet sitesinde bonzai ve hammaddeleri satılıyor. 6 ay önce bu rakam 314’tü. Kullanımın bu kadar artmasının nedeni kolay ulaşılabilir olması, kokusuz olması ve ön tarama testlerinden bulunamaması. Ancak çok sinsi bir katil. Bir kez bile kullanırsanız artık bağımlısınız. Kullanan kişilerde ölüm tribi, duygu durum bozukluğu ve kişilik bozuklukları görülüyor. Kullanan kişi 3 saat kadar baygın yatıyor.”