Gaziantep-Şanlıurfa D400 karayolunda, sabah erken saatlerde yolda seyreden araçlar sel sularına kapıldı. Olayın ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında, biri kadın 3 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. Bir otobüs, 1 kamyon ve 1 otomobilin kapıldığı sel sularında, kayıpları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Aşırı yağışlar Gaziantep'te bir yolcu otobüsü ile bir otomobilin sel sularına kapılmasına neden oldu. Araçlardan sulara sürüklenen beş kişiden bir kadının cesedine ulaşıldığı ifade edildi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapıldığı bölgede incelemelerde bulundu, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Aydın, Gaziantep-Şanlıurfa D400 kara yolu Hayrat Karakolu mevkisindeki incelemelerinin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, geceki sağanağın ardından menfezin suları kaldırmadığını ve suyun yol üzerinden geçmeye başladığını söyledi.

Suyun şiddetiyle beraber araçların sola devrildiğini belirten Aydın, ''Araçlardan çıkarılan 26 vatandaş, şu anda hastanelerde tedavi altında. Üç vatandaştan bilgi alınamıyor. Hastaneye gitmiş olabilir veya kaybolmuş olabilirler. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah ulaşılamayanlar da hastaneye gitmiştir. Bu kişilerin nerede olduğu belli değil. Onun çalışması yapılıyor'' diye konuştu.

OTOBÜSÜN ÜSTÜNE ÇIKTILAR

Olayı yaşayan Refik Aksoy ise otobüslerinin sel sularına kapılarak devrildiğini söyledi. Bir süre otobüste mahsur kaldıklarını, canlarını kurtarmak için otobüsün üstüne çıktıklarını belirten Aksoy, olaydan sonra eşine ulaşamadığını aktardı.

Bu arada ekiplerin kaybolduğu belirtilen kişileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL'DAKİ TRAFİK KAZASINDA 5 YARALI
İstanbul'da gece vakti yaşanan kazada biri ağır olmak üzere beş kişi yaralandı. Kaza, saat 02:30 sıralarında D-100 karayolu Ankara istikameti Maltepe mevkiinde meydana geldi.

Yapılan çalışma nedeniyle daraltılan yolda, Tekin Şen kullandığı Kadıköy Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden İETT otobüsü sağ şeritte ilerleyen 2 araca çarptı. Kazaya karışan 34 GL 3170 plakalı aracı şoförü Yolcu Yıldırım ağır şekilde yaralanırken, 34 DD 4146 diğer araçta bulunan 1'i çocuk 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

Ağır yaralı Yıldırım olay yerine gelen ambulansla Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası, olay yerinde incelemelerin sürdüğü esnada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 3 araç daha direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Bu kazalarda yaralanan olmadı.