Sultangazi Gazi Mahallesi'nde iki grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada 3 kişinin öldüğü öğrenildi.

Sultangazi Gazi Mahallesi’nde iki grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada 3 kişinin öldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Olay İsmetpaşa Mahallesi’nde Gazi Cem Evi’ne yakın bir noktada meydana geldi.

KESİNLİKLE SİYASE BİR ÇATIŞMA DEĞİL

Haberimiz üzerine arayan ölen şahisların yakınları ise olayın siyasi bir yönü olmadığını, ölen kişileri Alibeyköy Barajı'nda eğlendiğini, eğlence sırasında alkol aldıklarını ve mahalle geldiklerinde aralarında çıkan tartışma sonucu bir kişinin silah çekerek 3 kişiyi kurşun yağmuruna tuttuğu yönünde bilgi verdi. Olayın, adi bir cinayet olduğunu ifade eden gazetemizi arayan ve ölenlerin yakınları olduğunu söyleyen kişi, "Halk cephesi ve HDP'lilerin de olduğunu" belirterek, "Kesinlikle siyasi bir olay değil" dedi.

Çatışmada ölenlerden Yoldaş Aydoğan’ın daha önce DHKP-C’den ayrılıp, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ye geçtiği öğrenildi.

İsmetpaşa Caddesi’nin ara sokaklarında çıkan çatışmada 2 kişi olay yerinde ölürken durumu ağır olan bir kişi de hastanede hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Yoldaş Aydoğan (Tokat) ve Gökmen Keskin (Ardahan)'lı olduğu öğrenildi. Yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin adı ise henöz öğrenilemedi. 

Öte yandan , ölen Yoldaş Aydoğan’ın yasadışı DHKP-C örgütüyle ilgili poliste kaydının olduğu öğrenildi. Sırtından vurularak yaralanan Erdal Başcı’nın 2 yıl kesilmiş hapis cezası, 4 ayrı suçtan aranması ve 20 ayrı suçtan sabıka kaydının bulunduğu, olayla ilgili bir kişinin de arandığı bildirildi. Yaralı Ufuk Güleç’in o sırada yoldan geçtiği ve kavgayı görünce ayırmak için araya girdiği ileri sürüldü.

Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri biten Yoldaş Aydoğan’ın cenazesi Gazi Cemevi’ne getirildi. Cenaze geldiği sırada Aydoğan’ın yakınları gözyaşı döktü. Gökmen Keskin’in cenazesi ise Pir Sultan Abdal Cemevi’ne getirildi. Yoldaş Aydoğan memleketi Tokat Zile'de Gökmen Keskin ise Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, polis olay yerinde yaptığı incelemede, 42 adet boş kovan bulurken, 3 kişiyi kurşuna dizip ölümüne sebep olan kişinin olay yerinden kaçtığı belirtildi. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Olayın gerçek yüzü katilin yakalanması ve polisin yapacağı araştırmadan sonra ortaya çıkacak.