TBMM’YE de taşınmasına rağmen bir türlü önü alınamayan yerlere atılan fuhuş ve cinsel içerikli reklam kartları için rekor cezalar kesilmeye başlandı. Daha önce Kabahatlar Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 183 lira para cezası uygulanan şüpheliler için artık aynı kanunun 42. maddesine göre 5 bin 792 lira ceza kesiliyor.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Ankara’da en işlek cadde ve sokaklarına, eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgelere yerlere atılan fuhuş ve cinsel içerikli reklam kartları tepkilere neden oldu. Günün her saattinde sokakta bulunan bu kartlara tepki gösteren vatandaşlardan bazıları TBMM Dilekçe Komisyonu’na da başvurarak bunun önüne geçilmesi ve önlem alınmasını istedi. Bir grup vatandaş da geçtiğimiz aylarda yere atılan fuhuş kartları ve cinsel içerikli reklamları poşete toplayarak TBMM’ye gitmişti. TBMM de Emniyete yazı yazarak bu konuda vatandaşların rahatsızlığını belirtip, önlem alınmasını istedi.

11 AYDA 300 KİŞİYE CEZA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Ekipleri, bunun üzerine çalışma başlattı. 11 ayda yapılan birçok operasyonda kartları dağıtan 317 kişiyi belirleyerek gözaltına alındı. Kabahatlar Kanunu’nun 32. maddesinde düzenlenen “Çevre kirletme” gereğince 183 lira para cezası kesilen şahıslar serbest kaldı. Cezanın yetersiz olması nedeniyle sorun devam edince Polis bu sefer farklı bir işlem uygulamaya başladı.

5 BİN 792 LİRA CEZA

Ahlak polisi, yapılan onca operasyon ve birçok gözaltıya rağmen yerlere atılan fuhuş ve cinsel içerikli reklam kartlarının önüne geçemeyince bu sefer şüpheliler hakkında Kabahatler Kanunu’nun 42/1 maddesine göre ceza yazmaya başladı. Bu madde, “Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilân asan kişiye, yüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilanlar, tek fiil sayılır” deniliyor. Bu suç kapsamında şüphelilere, maddedeki ceza, suçları da birleştirerek 5 bin 972 lira para olarak kesiliyor.

KADINLARA DA CEZA VAR


Polis, kartların üzerinde yazılı olan telefonları müşteri gibi arayarak fuhuş yapan kadınlarla da bağlantıya geçti. Seri numarası alınan paralarla kadınlarla anlaşan polis, ardından baskınlar yaptı. Son 3 ayda bu şekilde 200’e yakın kadında gözaltına alınarak fuhuş yapmak, yer temin etmek, fuhuşa aracılık suçlarından haklarında işlem yapıldı.