Giresun'da, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile oluşturulan Fiskobirlik İşçileri ile Dayanışma Platformu, işten çıkarılmaları gündemde olan EFİT A.Ş. işçilerine destek verdi.

        
Platform adına basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Giresun İl Başkanı Halit Keskin, işçilere destek verme adına platformun kurulduğunu söyledi. Keskin, şöyle konuştu: "AK Parti'nin desteği ile Fiskobirlik Başkanlığı'na seçilen Lütfü Bayraktar ve ekibi seçildikleri tarihten itibaren aradan 5 yılı aşkın süre geçmesine rağmen kurumun yaklaşık 150 milyon liralık gayrimenkulünü satarak ne üreticiye, ne de işçiye doğru dürüst bir ödeme yapmayarak müflis tüccar gibi davranmışlardır. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, fındık üreticisinin kooperatifi olan 'Fiskobirlik'i astığım astık, kestiğim kestik' mantığıyla yönetmeye çalışmaktadır. Şimdi de kendi başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışarak emeğiyle ve alın teriyle ekmek parasını kazanmaya ve ailelerini geçindirmeye çalışan işçileri orta çağ zihniyetiyle işten atarak tasarruf etmeye çalıştığını beyan etmektedir."

        
Fiskobirlik'in işten çıkarılmalarla birlikte peşkeş çekilmek istendiğini savunan Keskin, "Fiskobirlik’te çalışan işçilerin gideri, bugün Fiskobirliğin toplam giderinin ancak yüzde 15’ i kadardır. Ama 'paramız yok' diyerek işçi atmaya çalışan bu zihniyet, EFİT'te bulunan işçi yemekhanesine tadilat adı altında yaklaşık bir milyon liralık harcayarak sadece kendilerine yeme içme ve ayda 3-5 gün kalacakları bir yer yapmışlardır. İşçi atmaya kalkacaksın, ama kendine yakın 2 kişiyi üçer bin lira maaşla işe başlatacaksın.

Ayrıca kendi zihniyetine yakın çok sayıda kişiyi 6 bin - 7 bin lirası gibi çok yüksek maaşlarla Fiskomar’da işe başlatmıştır. Ayrıca kurum bu kadar zor durumdayken kendisine 140 bin lira değerinde makam aracı almıştır. Kendilerine gelince har vurup savuracaksın, işçi ve üreticiye gelince paramız yok diyeceksin. Fiskobirlik işçisi zaten 3 yıldır düzenli maaş alamamaktadır. Acaba Fiskobirlik’ i peşkeş çekmek amacıyla işçileri işten çıkararak, dikensiz gül bahçesi yaratılmaya mı çalışılıyor."
diye konuştu.

        
Keskin, platform olarak Fiskobirlik EFİT A.Ş. işçilerinin yanlarında olduklarını söyledi. Fiskobirlik Yönetim Kurulu'na da seslenen Keskin, "Fiskobirlik işçisi asla yalnız değildir ve sizlerin sizlerin faşizan baskıları karşısında direnişleri süreceklerdir. Fiskobirlik'ten işçi atımlarına derhal son vermelidir. Fiskobirlik halkındır, satılamaz." dedi.

        
Platform üyeleri attıkları sloganların ardından Fiskobirlik Genel Müdürlüğü önünden ayrıldı.