Savcı bir günde hazırladığı iddianameyle Şeref Çalışır’ın 21 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. J.Y. ve Ç.A. cinsel taciz ve saldırıyla suçladıkları müdürleri Şeref Çalışır’dan şikâyetçi oldu.

Ç.A., odasına evrak getirip götürdüğü zamanlarda Şeref Çalışır’ın “Bugün çok güzel olmuşsun, tatlı olmuşsun, manken gibi olmuşsun” diye kendisine laf attığını, ayrıca öpücük atarak bir çok kez cinsel tacizde bulunduğu, elini beline doladığını ve poposuna vurduğunu iddia etti.

Burcun ne?

J.Y. ise zaman zaman çalıştığı odaya giren Şeref Çalışır’ın “Nerelisin? Burcun ne? Evli misin, bekar mısın? Ailenle mi yaşıyorsun?” gibi sorular sorup elini tuttuğunu öne sürdü. Soruşturma başlatan savcılık, evli ve 3 çocuk babası olan Şeref Çalışır’ı önceki gün ifadeye çağırdı. Şeref Çalışır ifadesinde kendisine komplo kurulduğunu, cinsel taciz ya da saldırı olayının hiç yaşanmadığını iddia etti. Savcının nöbetçi mahkemeye sevk ettiği Şeref Çalışır tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık bir gün sonra hazırladığı iddianamede cinsel saldırıyla suçladığı Şeref Çalışır’ın 21 yıla kadar hapsini istedi.