ISPARTA'ta trafik kontrolleri ve radar uygulamalarına yakalanıp, ceza yememek için Facebook üzerinde grup kuruldu. İki yöneticinin kurduğu grubun üye sayısı 5 bine yaklaştı.


Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden 'Isparta Radar ve Çevirme (Canlı)' adı verilen grup kuruldu. Yöneticiliğini A.T. ve İ.B.K.'nın yaptığı grubun kuruluş tarihi 18 Temmuz olarak belirtildi. Gruba, 5401 Facebook kullanıcısı üye oldu. Kent merkezindeki trafik kontrolleri ve radar uygulamalarının anında paylaşıldığı grup tanımlanırken, 'Her katılımda Isparta sokaklarında göz sayımız 2 tane daha çoğalmakta' denildi.

RADAR VAR, DİKKAT

Trafik kontrolü ve radar uygulamalarında ceza yememek amacıyla kurulan grupta paylaşımlar yalnızca üyeler tarafından görülebiliyor. Grup üyeleri trafik kontrolü ya da radar uygulamalarının bulunduğu yeri, "Sav yolu gidiş istikameti Opet karşısı radar var. Dikkat! Saat: 10.35", "Isparta- Eğirdir yolu Büyükgökçeli'de radar var. Dikkatli olalım. 09.40" gibi mesajlarla paylaşıyor. Sürücüler bu sayede trafik kontrolü ve radar uygulamasına yakalanmamak için önlem alıyor.

'PAYLAŞIM CEZA YEMENİZİ ENGELLER'

Gruba ait bilgilerin yer aldığı bölümde, paylaşımların belli kurallar çerçevesinde yapılması konusunda üyeler uyarılırken, yöneticilerden İ.B.K.'nın, "Bugün biz bir başkasına yardım sağlayabilirsek, yarın o kişinin de bize yardımı dokunacaktır. Paylaşım ceza yemenizi engeller ve ehliyet kurtarır, bol şans. Kazasız, cezasız ve güvenli sürüşler dilerim. Anlayışınız ve hassasiyetiniz için teşekkürler" şeklindeki açıklaması dikkati çekti.

Isparta Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise 'Isparta Radar ve Çevirme (Canlı)' grubundan haberdar olduklarını belirtirken, konuyu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ve gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.