Cizre Belediyesi’ne ait araç Erzurum-Çat yolunda kaza yaptı. Aracın içinde bulunan 20 kişiden 1’i hayatını kaybetti. 14 kişi ise yaralandı. Kaza yerinde hiçbir güvenlik önleminin alınmaması ise dikkat çekti.

Cizre Belediyesi’ne ait 73 DK 084 plakalı araç Erzurum-Çat Yolu Yayla Geçit’i mevkiinde aşırı buzlanan yolda kayarak devrildi. Devrilen aracın altında kalan Melek Taşkın isimli çocuk hayatını kaybetti. Taşkın’ın cesedi otobüsün kaldırılmasının ardından çıkarılacak.

Devrilen otobüs yolun büyük bir kısmını kapatmasına rağmen, araç trafiği durdurulmadı. Aşırı buzlanmadan dolayı hareket etmeyen büyük araçlar ise sivil savunma ekiplerinin talimatıyla geçiş yaptı. Karayolları ekipleri ise kazadan sonra yolda tuzlama çalışmasına başladı. Bölge güvenlik çemberine alınmadan kurtarma çalışmaları yapıldı. Jandarma kazadan yaklaşık 1 saat sonra olay yerine geldi.

Çok kısa sürede olay yerine ulaşan 112 ekipleri 14 yaralıyı kısa sürede Erzurum’daki hastanelere ulaştırdı. 5 kişinin tedavileri ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.