İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İkinci Ergenekon davasında sanık İbnahim Şahin grubunda yer alan tutuklu sanık özel harekat polisi Mehmet Dalagan'ın tahliyesine karar verildi.

Şahin'in Kadıköy'deki evinde ele geçirilen S1 suikast listesinde adı geçen sanık Dalagan'ın tahliye gerekçesi olarak dosya kapsamı, tutuklu bulunduğu süre ve suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması gösterildi. Bu tahliye kararının ardından 118 sanıklı İkinci Ergenekon davasında tutuklu sanık sayısı 18'den 17'ye düştü.

Diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar veren mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sanık Yalçın Küçük'ün MED TV ve ROJ TV'deki yaptığı ve katıldığı programların görüntülerinin ve görüntü çözümlerinin istenmesini hükme bağladı.

Ayrıca avukat Filiz Esen'in dilekçe ile yaptığı talebinin kabul edilmesine karar verildi. Buna göre sanık Şener Eruygur'un nöroloji ve psikiyatri bölümünde muayenesinin yapılarak geçirmiş olduğu kafa travmasının sebep olduğu beyin fonksiyonlarında bozukluk ve kalıcı etki olup olmadığı ise Adli Tıp Kurumu'ndan sorulacak.

Duruşma, 2 Nisan 2012 tarihine ertelendi. Dava, başka suçtan tutuklu sanık Yüksel Dilsiz'in savunması ile devam edecek.