Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın eşi Emine Nevin Alan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve savcıya hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın eşi Emine Nevin Alan'ın, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve savcıya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava karara bağlandı. Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Alan katılmazken avukatı Ayhan Nacak hazır bulundu. Alan'ın beraatini isteyen Nacak, "Nevin Alan kesinlikle bu suçu işlememiştir. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek hareketinden dolayı mahkemeden özür diledik." ifadesini kullandı. Tüm delillerin toplandığını ve ifadelerin de alındığını belirten Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Türkeri, Nevin Alan'ı "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verdiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Türkeri, Nevin Alan'ın sabıkasız oluşu, kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması, duruşmadaki tutum ve davranışları ve suçun niteliğinide gözönüne alarak hükmün açıklanmasının geri bıraktığını kaydetti. Hakim Türkeri, Alan'ın 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti. Emine Nevin Alan 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek.

İddianamede, Emine Nevin Alan'ın, 6 Aralık 2011 tarihinde Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen ve Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin ara kararının ardından heyete doğru eliyle işarette bulunarak, "O köpekler giderken trafik kazasında geberecek" demek suretiyle "heyet halinde çalışan yargıçlar ile duruşmada görev yapan Cumhuriyet Savcısı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil ya da olgu isnat etmek veya sövmek suretiyle hakaret etmek" suçunu işlediği iddia edildi. Nevin Alan'ın "Kamu görevlisine görevinden hakaret" suçundan 1,5 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.