Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ Türk Emekli Sen Şube Başkanı ve Birleşik Emekliler Derneği İl Temsilcisi Mustafa Yılmaz, artan enflasyonun emeklinin belini büktüğünü söyledi. Yılmaz, "Emekli enflasyon yükü altında eziliyor. Enerji, gıda, içki, sigara ve altın hariç olduğu halde enflasyonu aşağı çekemiyorlar. Gerçekler, emeklilerimizin perişan olduğunu söylüyor" dedi.
Yazılı açıklama yapan Türk Emekli Sen Denizli Şube Başkanı ve Birleşik Emekliler Derneği İl Temsilcisi Mustafa Yılmaz, hedeflenen enflasyon rakamlarının tutturulamadığını belirterek şunları kaydetti:
"Enflasyon bir türlü aşağı doğru bir seyir izleyemedi. Kimin sözüne inanacağımıza biz de şaşırdık. Ekonomi Bakanı, 'Aşağı doğru seyir izliyor' diyor. Merkez Bankası Başkanı, 'Aşağı doğru seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz' diyor. Ama enflasyon hep yukarı çıkıyor. Yıllık enflasyon temmuz ayında yüzde 9.32 oldu. Merkez Bankası da çekirdek enflasyonu tutturamıyor. Enerji, gıda, içki, sigara ve altın hariç olduğu halde enflasyonu aşağı çekemiyorlar. Demek ki ekonomi temennilerle, dileklerle yönetilmiyor. Gerçekler, emeklilerimizin perişan olduğunu söylüyor. Artık sebze meyve bollaştı, tekstil ürünleri indirime girdiği halde enflasyon hala düşmüyor. Meyve, sebze fiyatları düşmüyor." 
Hükümetin emeklinin yüzünü güldürecek adımlar atmasını isteyen Yılmaz, "Emekli enflasyon yükü altında eziliyor. Hükümet, memurun, emeklinin enflasyon farkı hakkını vermedi. Hiç olmazsa Torba Yasa ile bu yanlış düzeltilsin. Emekli, enflasyona karşı korunsun" dedi.

FOTOĞRAFLI