Aydın Uşak uçak bileti al ve bu İç Ege kentine yakından şahit ol, insanlarının sıcaklığını hissetmeniz birkaç dakikanızı alır.

Uşak uçak bileti almadan önce kenti gezmek isteyenler için yakından tanıtalım.

Uşak kentinde Tarımsal Faaliyetler
Ekonomisi tarıma dayalı olan Uşak il topraklarının % 96.5’u tarıma elverişlidir. Ekili-dikili alanlar il yüzölçümünün % 23’ünü oluşturur. Tarım alanlarının % 81.4’ü tahıl ekimine ayrılmıştır. Tahılların en yaygın olan sanayi bitkisi şekerpancarıdır. Şekerpancarına haşhaş, tütün ve patates izlemektedir. Sebzeciliğin de yaygın olduğu ilde domates üretimi en yaygın sebzedir. Bunu biber, patlıcan, salatalık, prasa ve kabak üretimi izler. İlde meyvecilik fazla gelişmemiştir.

Uşak ilinde Sanayi
İmalat sanayii orta derecede gelişmiş illerimizden biridir Uşak, ilde imalat sanayiinin geçmişi 1890’lara değin uzanmaktadjr. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Türkiye’de özel kesimce gerçekleştirilen ilk şeker fabrikası olan Uşak Şeker Fabrikası’nın işletmeye açılmasıyla ildeki tarım ve ticari faaliyetlerde bir canlanmaya neden olmuştur. Uşak Şeker Fabrikası daha sonra kamu kesimine geçmiştir. Uşak 1973’de kalkınmada öncelikli iller arasına alınmıştır. Şu anda ilde en büyük sanayi kuruluşu hâlâ şeker fabrikasıdır.

Aydın Uşak uçak bileti için ucakbiletial.org siteni kullanınız.

Uşak'taki yeraltı zenginlikleri
Uşak, yeraltı zenginlikleri bakımından oldukça zengin bir ildir. M.T.A.’nın Uşak’ta saptadığı yeraltı madenlerinin ilçelere göre dağılımı şöyledir?

  • Merkez ilçe: Manganez, Diyatomit
  • Banaz: Cıva, Kaolen, Mermer, Asbest
  • Eşme: Zımpara, Uranyum
  • Ulubey: Zımpara
  • Karahallı: Asbest

En uygun uçak bileti fiyatları Aydın'dan Uşak'a giden www.ucakbiletial.org sitesinden alınabilir.

Uşak Kentinde Kültür, Sanat ve Folklor

Uşak, Ege ve Orta Anadolu kültürlerinin karşılaşma alanında bulunmaktadır. Uşak kültürünün biçimlenmesini Hitit, Frigya, Lidya gibi yerli uygarlıklar yanında, Persler, Romalılar, Helenler de etkilemiştir.
1953’ten sonra il olan Uşak’ta yaşama biçimi açısından kentsel değerlerin benimsenmesi eski tarihlere dayanmaktadır. Uşak’ta kır-kent farklılaşması erken tarihlerde başlamıştır. İl ve ilçe merkezlerinde çağdaş normlar egemenken kırsal kesim geleneksel yasanı biçimini sürdürmektedir.
El sanatları açısından hayli gelişmiş olan Uşak’ta dokumacılık, dericilik geçmişte ildeki en önemli el sanatlarıydı. XVI. ve XVII. yüzyılda Uşak halıları, dünya çapında önlenmiştir.
Uşak yöresel halk edebiyatı ürünleri, kaynaklara yeterince yansımamıştır. Ortak yaratıların oldukça zengin olmasına .ağmen, sezgilerde yöreden yetişmiş halk ozanlarına rastlanmaktadır.

 

Ucuz Uçak Bileti İçin Ucakbiletial.org

Uşak'a Özgü Söyleyişler
Esen esmeyince çöp çıldırdamaz. Yenecek aş buğusundanbelli olur.
Kem belasını, sel deresini bulur.
Ağır taşı köşeye koyarlar.