Edirne'de önceki gece polislerin girdiği çatışmada 2 polis memurunun vurularak yaralandığı operasyonu yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Edirne İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan görevi başında kalp krizi geçirerek şehit oldu..


Edirne'de olay yerine giden polislere ateş eden şüpheliyi yakalamak isterken gerçekleştirilen operasyonda 2 polis memuru vurularak yaralandı. O sırada operasyonu yürüten ve yüksek tansiyon hastası olduğu öğrenilen Edirne İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, kalp krizi geçirdi. Edirne Devlet Hastanesine kaldırılan Turan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Olayın ardından Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Devlet Hastanesi'ne giderek bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, "Akşam polis arkadaşlarımıza ateş edildi, 2 polis arkadaşımız bacağından yaralandı. Failleri yakalamak için mahalleye gidildiğinde müdür yardımcılarımızdan bir arkadaşımıza maalesef kalp krizi geçirerek, şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. Tabi emniyet ve asayiş polislerimiz, gece gündüz demeden mücadele veriyorlar, evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak onların sayesindedir. Herhangi bir rahatsızlığı olduğunu bilmiyorum" dedi.


Edirne İl Emniyet Müdürü Baştuğ ise Turan'ın görev şehidi olduğunu dile getirdi. Şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Turhan'ın yüksek tansiyon hastası olduğu bildirilirken, ölüm haberini alınca hastaneye giden Turan'ın eşi Velda Turan ayakta durmakta zorluk çekti.


2 çocuk babası Turan'ın cenazesinin Edirne'de yapılacak törenin ardından memleketi Tekirdağ'ın Saray ilçesine götürülmesi bekleniyor.


Ertan Nezihi TURHAN kimdir ?

Turan, 28.05.1969 yılında Tekirdağ ilinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketi olan Tekirdağ ilinde tamamladıktan sonra 25.07.1991 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcılığı Rütbesinden mezun olarak Ankara iline atandı. Sırasıyla Mardin (1995-97), Kırşehir (1997-2000), Kırklareli (2000-2009), Erzurum (2010-2013) Emniyet Müdürlüklerinde görev yapan Turan, son olarak da 19.08.2013 tarihinde Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.