Memur emeklilerine ikramiye müjdesi..Anayasa Mahkemesi,Emekli Sandığı Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca emekli ikramiyesinin hesabında 30 yıl fiili hizmet yılından fazla süreler dikkate alınmaz.. ibaresini iptal etmesinin ardından memur emeklilerine 30 yılını aşan hizmetlerine karşın emekli ikramiyeleri ödenmeye başladı.


Anayasa Mahkemesi'nin 25.12.2014 tarih ve 2013/111 Esas 2014/195 Karar Sayılı Kararı gereğince 08.06.1949 tarih ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nun 89/4 maddesinin “verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 yıl fiili hizmet yılından fazla süreler dikkate alınmaz..” ibaresini iptal etmesinin ardından memur emeklilerine ikramiyeleri ödenmeye başlaması emeklileri sevince boğdu.

AYDINSES Haber Editörü Halis  KAHRAMAN'ın SGK
 Kamu Emeklileri Daire Başkanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre,2014 Aralık maaşını alarak emekli olan memurların 30 yılını aşan hizmetlerine karşın emekli ikramiyelerinin hesaplanarak,hak sahibi memur emeklilerine tebligat yapılarak,ilgili bankadaki maaş hesabına yatırılıyor..

Bu tarihten önce,emekliye ayrılan memur emeklilerine ise,30 yılını aşan hizmet süreleri için emekli ikramiyesi ödenmeyeceği öğrenildi.Bu durumda olan yaş haddinden dolayı,2014 Kasım maaşını alarak,15 Kasım 2014  ile 15 Aralık 2014 tarihleri arasında emekli edilen memurlar,mağdur edildikleri gerekçesiyle,SGK
 itiraz dilekçesi ile başvuru yaparak,kendilerine de 30 yıl fiili hizmet yılından fazla süreleri için emekli ikramiyesi ödenmesini talep ediyorlar.

Mağdur emekliler," Emeklilik tarihinden itibaren yaş haddinden emekli olan memurların 6 aylık süre içerisinde çalışan memurlara verilen tüm sosyal ve özlük haklarından yararlanır.." SGK hükmü olduğunu,bu kapsamda 30 yıllık hizmet süresinden sonraki yıllarının hizmet hesabına dahil edilerek,bu hizmet süreleri için emekli ikramiyesi ödemesi gerektiğini,SGK dilekçe sunduklarını belirterek,SGK'nın itiraz diekçelerine olumsuz yanıt vermeleri halinde,mağduriyetlerini yargıya taşıyarak İdare Mahkemesine dava açacaklarını ifade ettiler.

Yaş haddinden emekli olan memurların kendilerine de emekli ikramiyesi ödenmesini içeren SGK Başkanlığına sunduğu örnek dilekçe : 


SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA

( Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına)

Mithatpaşa cad No : 7 Sıhhiye /ANKARA



TALEPTE BULUNAN :

Ad ve soyadı :...........................................................................................

T.C.No: .....................................................................................................

Adres: ......................................................................................................

Em. Sic. No:...................................................................................................

GSM No :....................................................................................................

 

KONU : Anayasa Mahkemesinin 25.12.2014 tarih ve 2013/111 Esas 2014/195 Karar Sayılı Kararı gereğince emekli ikramiyesine Esas olarak iptal edilen kanun gereğince ödenmeyen yılların tarafıma ödenmesi talebidir.

 

AÇIKLAMALAR :

Anayasa Mahkemesinin 25.12.2014 tarih ve 2013/111 Esas 2014/195 Karar Sayılı Kararı gereğince 08.06.1949 tarih ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nun 89/4 maddesinin “verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 yıl fiili hizmet yılından fazla süreler dikkate alınmaz” ibaresi iptal edilmiştir.


11.12.2014 tarihinde yaş haddinden emekli olmuş olmam sebebi ile tarafıma iptal edilen kanun gereğince belirtilen 30 yıllık hizmet süresinden sonraki yıllar emekli ikramiyesi hesabıma dahil edilmemiştir.Bu sebeple emekli ikramiyesinin hesabında dikkate alınmayan 9 yıl 4 aylık sürenin dikkate alınarak emekli ikramiyemin bakiyesinin tarafıma iadesini talep zorunluluğum doğmuştur.

 

NETİCE-İ TALEP :

Yukarıda izah edilen nedenlerle emekli ikramiyesi hesabıma dahil edilmemiş olan 9 yıl 4 aylık sürenin dikkate alınarak emekli ikramiyemin bakiyesinin tarafıma iadesini saygılarımla arz ve talep ederim.28.01.2015

 

Talep Eden :

İsim-imza


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN