Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 22 Temmuz ile başlayan ve son olarak  "usulsüz taltif" iddiasıyla devam eden polislere yapılan operasyon kapsamında polis kardeşinin gözaltına alındığı haberleri üzerine açıklamada bulundu.


Gazeteci yazar Ekrem Dumanlı, havuz medyasında kardeşinin taltif operasyonu kapsamında gözaltına alındığı haberlerinin algı operasyonu olduğunu iddia ederek, bu çabayı taşıyan siteleri kınadığını açıkladı. Dumanlı, açıklamasında kardeşinin herhangi bir ceza almadığını belirtti.

 
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, kardeşinin gözaltına alındığı haberleri üzerine açıklamada bulundu.

İsmi ve kardeşi üzerinden algı oluşturmaya çalışan bir kısım internet sitelerini kınayan Dumanlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Kardeşimin 'usulsüz taltif' iddiasıyla gözaltına alınan polisler arasında bulunduğunu havuz medyası olarak anılan yayın organlarından öğrendim.

Kardeşime isnat edilen suçlamanın ne olduğunu henüz tam olarak bilmemekteyim. Ancak, avukatından edindiğim bilgilere göre, daha önce de gündeme gelen söz konusu iddialar, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 26.06.2014'te incelenmiş ve herhangi bir cezaya gerek olmadığı yönünde oy birliği ile karar verilmiştir.

Kaldı ki, taltifin ne kadar olacağını, oluşturulan takdir komisyonu belirlemektedir. O dönemde kardeşim taltif alanları belirleyen kişi değildir. Taltifle ilgili önüne gelen dosyalarda inceleme yapmakla görevlidir.
 
Öğrendiğime göre, 1980 yılında başlayan uygulama kapsamında polislerin yüzde 91'i taltif edilmiş, sadece 2014 yılında 155 bin personel ödüllendirilmiş.

Eğer ortada bir suç unsuru varsa, bunu mutlaka tespit edilecektir. Ancak, öncelikle aynı suçlama ve ithamların; birinci derece amirden başlamak üzere en üst yöneticiye kadar, yani Personel Daire Başkanlığı'ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu üyelerine ve Emniyet Genel Müdürü ile taltif kararlarında onayı bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşarına da yapılması gerekir.
 
İsmim ve kardeşim üzerinden algı operasyonu yapan bir kısım internet sitelerini kınıyorum.

Bu yapılan hukuka, insan haklarına ve meslektaşına saygısızlıktır.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”