Emniyet Genel Müdürlüğü,Hakkari'in Yüksekova İlçesinde meydana gelen olaylar üzerine yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı :

"Hakkari Yüksekova İlçemizde meydana gelen olaylar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür..

Yüksekova İlçemizde 06.12.2013 günü saat 14:30 sularında yaklaşık 150-160 kişinin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlenmiştir. Cengiz Topel Caddesi'ni kapatarak yapılan basın açıklaması, grubun içerisinde bulunan yüzleri maskeli şahısların tüm provokasyonlarına rağmen polisimizin büyük bir hassasiyetle aldığı tedbirler sonucu herhangi bir olay veya müdahale yaşanmadan problemsiz bir şekilde sonlandırılmıştır.

Basın açıklaması sonrası grubun içerisinde bulunan yüzleri maskeli yaklaşık 30 kişilik grup İlçe merkezindeki polis noktasına yönelik taş, el yapımı patlayıcı, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırıda bulunmuşlardır. Polisin tüm ikazlarına rağmen saldırılarına devam eden gruba su ve gaz ile müdahalede bulunulmuştur.

Bu grubun dağıtılması esnasında, o bölgede önceden konuşlanmış iki kişi uzun namlulu silahlarla polis araçlarına ateş açmış, personelimiz kamuoyuna yansıyan görüntülerden de anlaşılacağı üzere büyük hayati tehlike atlatmıştır. Daha sonra uzun namlulu silahlarla saldırıya devam eden 8-9 kişilik grupla silahlı çatışma yaşanmıştır. www.polishaber.net

Alınan tedbirler ve personelimizin dikkati sayesinde zayiat verilmeden atlatılan saldırı sonrası saldırgan gruptan 2 kişi yaralanarak hastaneye götürülmüş ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen 2’si de hayatını kaybetmiştir. Olayda 10 polis aracının isabet aldığı ve silahlı eylemcilerin etkisiz hale getirildiği noktada çok sayıda kalaşnikof silaha ait boş kovan bulunduğu belirlenmiştir.

Bölgede devam eden huzur ve barış ortamından rahatsız olan grupların yürüttükleri bu tür provokatif olaylara karşın polisimiz yine aynı hassasiyetleri gözeterek görevini yerine getirecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."