Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen ve Gazi Üniversitesi tarafından yürütülecek olan 'Eğitimin Merkezi Ankara' projesinin sözleşmesi imzalandı.

Genel olarak Ankara’daki eğitim fırsatlarını uluslararası platformda tanıtmayı amaçlayan proje, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı tarafından imzalandı. Projenin detayları hakkında bilgi veren Prof. Türker, projenin genel amacını, 'Ankara’daki eğitim fırsatlarını uluslararası platformda tanıtmak, Ankara’nın eğitim turizmi altyapısını geliştirmek, Ankara’nın eğitim potansiyelini yabancı öğrencilere etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtmak ve ulaşılabilirliğini artırmak' olarak tanımladı.

ANKARA’DA ÖĞRENİM GÖREN YABANCILAR ARTACAK

Prof. Türker, proje kapsamında yapılacak faaliyetlerle Ankara’da öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrenci sayısını da artırmayı hedeflediklerini belirtti. Türker, yabancı uyruklu öğrencilerin sorunlarının tespiti ve çözümüne katkıda bulunmak amacıyla yabancı uyruklu öğrenci danışma merkezi kurulacağını söyledi. Türker ayrıca, uluslararası eğitim fuarlarında Ankara şehrini ve Ankara’daki eğitim potansiyelini de tanıtacaklarını dile getirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da projenin, Ankara’nın zaten var olan kaliteli eğitim altyapısına çok önemli bir katkı sunacağına inandıklarını söyledi. Balcı, üniversite ve öğrenci sayısı gözönüne alındığında, Ankara’nın çok önemli bir eğitim potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bu gibi güzel projelerle bu potansiyelin daha da artırılabileceğine dikkat çeken Balcı, projenin özellikle yabancı öğrencileri Ankara’ya çekme konusundaki çalışmalarını çok önemsediklerini belirtti.