İstanbul'da her yeri otoparka çeviren İSPARK'ın Genel Müdürü Mehmet Çevik, otoparklarla ilgili önlisans programları oluşturulacağını söyledi.


Çevik, "Otopark Uygulamaları ve İşletmeciliği Bölümü'nün oluşturulması ve ilk etapta önlisans olarak eğitime başlanması için üniversitelerle görüşmeler başlatılmıştır" dedi

PARK ETME SORUNUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK?

İSPARK Genel Müdürü ve aynı zamanda Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı olan Mehmet Çevik, araç park etme sorununu çözmeye yönelik strateji; proje geliştirmeyi ve otopark alanlarında sürdürülebilir somut adımlar atmayı amaçladıklarını belirtti.

'Park et-Devam et' projelerine ağırlık verdiklerini belirten Çevik, "Türkiye'de yapılacak ulaşım ve otopark yatırımları ile binlerce kişiye istihdam alanı da oluşturmak mümkün" dedi.

AMAÇ YANİ İŞ KOLLARI ORTAYA ÇIKARMAK (MIŞ)

Çevik, Türkiye'de otopark şirketlerinin sadece kara parklanmasını değil, hava ve deniz parklanmalarında da faaliyet gösteren işletme kuruluşlarına dönüştüğünü belirterek bunun sonucunda yeni iş kollarının ortaya çıktığını bildirdi.

Çevik "Bu iş kollarının gerek duyduğu nitelikli personelin sağlanması için Otopark Uygulamaları ve İşletmeciliği Bölümü'nün oluşturulması ve ilk etapta önlisans olarak eğitim faaliyetlerine başlaması adına üniversitelerle görüşmeler başlatılmıştır.." ded