AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, 24 yaşındaki Mihriban Demir'in 40 gün önce plasental erken ayrılma nedeniyle kanamalı doğumla dünyaya gelen ve doğumun ardından kaldırıldığı Denizli'deki bir özel hastanede 8 kez duran kalbi tekrar çalıştırılan ve 6 kez de akciğer kanaması geçiren Dicle bebek, sağlığına kavuştu, taburcu edildi.
Aydın'ın Germencik İlçesi, Ortaklar Mahallesi'nde servis minibüsü şoförlüğü yapan 27 yaşındaki Mehmet Resul Demir ile ev kadını Mihriban Demir çiftinin geçen 12 Aralık'ta Aydın'daki bir hastanede normal doğumla 3 kilo 600 gram ağırlığında bir kız bebekleri dünyaya geldi. Çiftin 'Dicle' adını verdikleri, plasental erken ayrılma nedeniyle kanamalı doğumla dünyaya gelen bebek, doğumun ardından Denizli Özel Tekden Hastanesi'ne sevk edildi.
Dicle bebeğin burada Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin tarafından yapılan tedavisi sırasında 8 kez duran kalbi tekrar çalıştırılırken, 6 kez de akciğer kanaması geçirdi. Doç. Dr. Öztekin, "Çok yüksek ölüm riski içeren bu durumlar her defasında yoğun çaba ile kontrol altına alındı. Dicle bebek 3 hafta boyunca solunum cihazına bağlı yaşadı. 40 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu ve taburcu edildi" dedi.
Bebeğin annesi Mihriban Demir ise "Dicle'yi kaybedeceğiz diye çok korktuk. Artık sağlığına kavuştu, çok mutluyuz. Dicle bizim ilk bebeğimiz. Çok riskli bir 40 gün geçirdi. Umuyorum, sağlıklı bir hayatı olacak" dedi.