İstanbul narkotik polisinin Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) polisi ile ortak yaptığı uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 60 kilogram eroin ele geçirildi. Eroinin yarısı İstanbul'da bir aracın yakıt tankı içine zulalı olarak ele geçirildi. Polisin yaptığı takipte zanlılardan birinin "Nişan çekimlerine geç kaldın" şifreli konuşmasını çözerek harekete geçtiği belirtildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerinin yaklaşık 5 ay önce takibe başladığı bir şebekeye yönelik operasyonda Van polisi ile ortak hareket edildi. Tespit edilen bilgiler ışığında şüphelileri takibe alan ekipler, İran'dan Van'a, oradan da İstanbul'a getirilen uyuşturucunun peşine düştü. Bahçelievler'de takip edilen araçta yapılan aramada aracın yakıt tankı içinde uyuşturucu bulunduğu belirlendi. Uzman ekiplerin incelediği aracın yakıt tankı sökülünce paketler halinde 32 kilogram eroin ele geçirildi.

Van polisiyle irtibata geçen narkotik timleri şüphelilerin oradaki irtibatlarına da ulaştı. Van'daki adreslerde yapılan aramalarda Başkale'de 27 kilo 627 gram eroin ele geçirdi. Van'da iki, İstanbul'da da 3 olmak üzere toplam 5 şüpheli gözaltına alındı.

Polisin, zanlılardan birinin telefonda fotoğrafçı olan tanıdığına "nişan çekimlerine geç kaldın" şeklindeki sözlerini şifre olarak değerlendirdiği ve bunun üzerine harekete geçtiği belirtildi. Operasyon kapsamında ayrıca bin 500 euro, ile 600 lira nakit paraya da el konuldu. Uyuşturucunun İstanbul üzerinden Avrupa'ya gönderilmek istendiği belirtildi.

Emniyette sorguları tamamlanan 5 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.