Başkentte "çocuk polis" olan 13 öğrenci, üniformalarıyla trafik polisleri eşliğinde Kızılay Kavşağı'nda trafik denetimi gerçekleştirdi..

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyesi 9-14 yaş arası 13 öğrenci, Kızılay Kavşağı'nda trafik denetimi yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde, daha önce emniyet görevlilerinden teorik ve pratik eğitim almış çocuk polisler, şoförleri emniyet kemeri takmaları, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmamaları, trafik ışıklarına riayet etmeleri konusunda uyardı.

Çocuk polisler, bir taksi şoförüne yangın söndürme tüpünü bagajdan alarak, ihtiyaç anında kolayca ulaşabileceği şoför koltuğu yanında bir yere koyması konusunda ikazda bulundu.

Yaya trafiğini de denetleyen çocuk polisler, yayaların yeşil ışık yanmadan geçmemeleri, kırmızı ışıkta kaldırımda beklemeleri konusunda anons yaparak uyarılarda bulundu.

Çocuk polisler, trafik kurallarına uyan ve denetimlerde polise zorluk çıkartmayan sürücülere de teşekkür ederek, polis selamıyla uğurladı.