Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Cizre Genç İş Adamları Derneği (CİGİAD) Başkanı Ali Bingöl, dün akşam bir dershaneye yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

        CİGİAD Başkanı Ali Bingöl, bölgenin eğitim durumunun belli olduğunu ifade ederek, "Bölgemizin ve gençlerimizin eğitimini yükseltip gerekli ihtiyaçların karşılanması ile ilgili yıllardır gençlerimize üniversite kapılarını aralayan öğretmen, doktor ve buna benzer mesleki kariyerlerde insanları yetiştirmede çok ciddi katkıları olan bu tür kurumlara yapılan maddi manevi saldırıları kınıyoruz. Cizre ve Şırnak halkı olarak bu tür saldırıları tasvip etmiyoruz. Artık bölgenin insanı olarak sürekli bu hadiselerle karşılaşmak ve gündeme gelmek istemiyoruz. Huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı ile gündeme gelmek istiyoruz.” dedi.

        Dershane Müdürü Fahri Koca da yörede dershane açılmadan önce üniversite kazanılamazken, şimdi yüzlerce öğrenciyi üniversiteye gönderdiklerini belirtti. Fahri Koca, şöyle dedi: "Bu yılki YGS sınavı açıklandı ve gayet güzel sonuçlar çıkarttık. Bu tür güzellikleri arttırarak devam ettireceğiz. Yunus Emre’nin sözü gibi ‘dövene elsiz, sövene dilsiz, gönül kırana gönülsüz gerek’ şeklindeki bu tür hadiseler bizi üzmüyor. Herhangi bir şekilde moralimizi bozmuyor. Onlara husumet edecek bir zamanımız da yok, vaktimiz de yok. İşimiz çok elhamdülillah. Halk ciddi anlamda bize sahip çıkıyor. Çok yoğun bir teveccüh var. Çok ciddi sayıda öğrencilerimiz var. Tabi bu sayı artarak devam ediyor. Halkımız bizimle beraber, onlara çok teşekkür ediyoruz.“

Dershane Öğretmeni Mehmet Ertürk de dün akşamki saldırının tamamen eğitime yönelik bir saldırı olduğunu bildirdi. Ertürk, "Yıllardır yaptığımız, başardığımız eğitimi çekemeyenler ve birinciliklerimizi kıskananlar büyük ihtimalle bunu tetikledi. Amacımız, tamamen eğitim. İnsanlara faydalı olmak, insanlara faydalı olurken de faydalı insanlar yetiştirmek. Tek bir amacımız var, bu Cizre’nin başarısını, Şırnak’ın başarısını en üst seviyeye çıkartmak. Yani Şırnak için biz buradayız. Başka bir gayemiz yok. Eğitimin çıtasını yükseltmek için buradayız." şeklinde konuştu.

        Saldırı esnasında dershanede ders çalışan öğrenci Esra Kasırga ise şöyle konuştu: “Biz etütte iken bir anda saldırı oldu. O anda biz ders çalışıyorduk. Allah korusun, bize de bir şey olabilirdi.”