Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda gözaltına ve adliyeye sevk edilen avukatlara destek vermek amacıyla İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Avukatlara destek vermek için adliyeye geldiğini söyleyen CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, şüphelilerden Avukat Taylan Tanay ve Selçuk Özay’ı tanıdığını aktardı. “Burada Suriye’ye dikkat çekmek istiyorum.” diyen Aygün, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün şüphelileri yabancı ülkeler lehine ajanlık yapmakla suçlaması son derece temelsiz. Aynı zamanda Suriye’de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) insan haklarını araştıran tavrına hükümetin tepkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü Selçuk Özay, Suriye’deki insan hakları ihlallerini araştırıyordu. Tahminimce, bu operasyon tümüyle siyasi. ÇHD’yi aslında yürüttüğü insan haklarını araştıran faaliyetleri sebebiyle hedef alan gözaltılar yaşanıyor. Günümüzde hiç bugüne kadar bu kadar avukat gözaltına alınmadı.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin bir savunma örgütü olduğunu dile getiren CHP milletvekili İlhan Cihaner, gözaltındaki avukatları desteklediğini aktardı.

Ankara Barosu Yönetim kurulu üyesi Erol Aras ise şöyle konuştu: “Ankara’daki ve İstanbul’daki meslektaşlarımızın hukuk dışı yöntemlerle gözaltına alınmasını protesto ediyoruz. Burada yapılan avukat arkadaşlarımıza yapılan saldırı avukatlık mesleğine yapılan saldırıdır. Avukat arkadaşlarımız görevlerini yapmışlardır. ÇHD haksızlığın karşısına dikilen bir örgüttür.”

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it