18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Edirnekapı Şehitliği`nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askerler ve şehit yakınlarının katılımıyla gerçekleştirilen törenle anıldı. 
 
 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği`nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gönül Alpaydın, diğer kuruluşlar ile şehit yakınlarının katılımıyla düzenlenen törende, kara, deniz, hava ve polis şehitleri anıldı. 
 
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende, konuşan 1. Ordu Komutanlığı Personel Başkanı Kurmay Albay Mehmet Keskin, şehitlerin aziz hatıraları önünde minnet ve şükranla eğildiklerini kaydederek, "Türk milleti, kutsal vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi daima bağrına basmış ve onlara sahip çıkmanın haklı gururunu taşımaktadır" dedi. 
 
Anıt Özel Defteri`ni imzalayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Bu vatan toprakları için canlarını seve seve vererek makamların en yücesine erişen aziz şehitlerimiz, bu toprakların her karışı siz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi sizin bıraktığınız emanetin değerinin şuuru içindedir. Bu şuurla siz şehitlerimizi gönüllerde yaşatarak ülkemizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz. İnanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Çanakkale`de kutsal değerleri uğruna var gücüyle savaşan aziz şehitlerimiz, Çanakkale`nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederek milletimizin Hürriyet, istiklal, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını dünyaya haykırdınız. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun" diye konuştu. Törenin ardından katılımcılar kara, deniz, hava ve polis şehitliğini gezerek, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. 
 
Öte yandan törene katılan şehit yakınları da daha sonra şehit mezarlarının başına gelerek, dualar okuyup şehitlerini yad ettiler. Çevre okullardan gelen öğrenciler ise, şehit mezarlarına mektuplar bıraktılar. Öğrenciler, mektupları şehit yakınlarının acılarına ortak olmak için yazdıklarını aktardılar. 
 
 
Vali Mutlu: Onları rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz
 
 
Şehitlikteki törenin ardından İstanbul Valiliği tarafından şehit ve gazi yakınlarına Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde verilen öğle yemeğinde konuşan Vali Mutlu, "En büyük borcumuzun mukaddes vatan topraklarını bize kanlarının ve canlarının karşılığı olarak emanet etmiş olan aziz şehitlerimize karşı olduğunun idraki içerisindeyiz. Bütün borçlar elbette ki kıymetli, ama vatan borcu, millet borcu ve şehitlerimize duyduğumuz minnet borcu borçlarımızın en kutsalı, en değerlisidir. İnanıyoruz ki, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu millet bu değeri, canıyla ve kanıyla bugüne kadar bu vatan topraklarını sulayarak muhafaza etmiştir. Bu nedenle şehitlik bizde fevkalade kutsal ve değerlidir. Onları rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Onların değerli aileleri, bizim için vatan, millet, devlet ve bütün mukaddes değerlerimiz kadar yücesiniz, değerlisiniz. Diliyoruz ki bu güzel vatan, uğruna daha fazla şehitler verilmesine gerek kalmaksızın, annelerin, babaların, yavukluların gönüllerine başka acılar düşmeksizin hür ve bağımsız yaşayabilsin. İnanıyoruz ki bu millet ihtiyaç hissedildiğinde canını ve kanını, şehitlerini ve gazilerini bu vatan için, mukaddes değerler için seve seve vermeye hazırdır. Böyle bir milletin ferdi olmaktan ve şehitlerimizin gölgesi altında, Al Bayrağın gölgesi altında yaşamaktan onurluyuz" diye konuştu.