Ümraniye’de, kar sebebiyle buzlanan sokakta kontrolden çıkan kamyonet bir gecekonduya çarptı. Sürücü kamyonet içinde sıkışınca, kaza mahalline itfaiye ekipleri sevk edildi. Ayağı kırılan sürücü itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarıldı. Vatandaşlar da zemine kül atarak buzun çalışmalara engel olmasını önlemeye çalıştı.

Kaza dün saat 22.00 sıralarında, Çınar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Ali Ataç, kullandığı 34 GU 6381 plakalı kamyonet ile çalıştığı fırına gitmek için yola çıktı. Kar yağışı nedeniyle buzlanan sokakta, yokuş aşağı inen kamyonet kontrolden çıktı. Sokağın sonundaki gecekonduya çarpan kamyonetin sürücüsü araç içinde sıkıştı. Vatandaşlar yardıma koştu ancak sürücüyü kurtarmak kolay olmadı. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri Ataç’ı kurtarmak için yaklaşık 1 saat uğraştı. Bu sırada Ataç’ın yakınları da kaygılı bakışlarla kurtarma çalışmalarını izledi. İlk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, Ataç ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vatandaşlar kazanın, kar yağışı sonrası sokağın buzlanmasından kaynaklandığını söyledi. Caddelerin tuzlandığını ancak sokakların tuzlanmadığını anlatan vatandaşlar, “Sokak buzlandığı için kamyonet duramayıp duvara çarptı. Sürücüyü kurtarmaya çalıştık ancak kapıyı açamadık. Bu sokak yokuş olduğu için her kar yağışında tehlikeli oluyor” dedi.

Yerin buzlu olması sebebiyle itfaiye rahat çalışamayınca, vatandaşlar kül dökerek buzlanmayı önlemeye çalıştı. Vatandaşın kül ile problemi çözmesi sonucu, araçta sıkışan vatandaş daha rahat kurtarıldı.