BONZAİ zehrine dikkat !


Saygıdeğer AYDINSES Gazetesi okurlarım, yaklaşık 40 yıl hayatını bağımlılıklarla mücadeleye adayan bir kişi olarak, son yıllarda bir çığ gibi büyüyen ve yaygınlaşan Bonzai kabusunu büyük bir endişe ile izlemekteyim.

Yıllardır Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeliği , Bağımlılıklara Hayır Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve  buna benzer kurumlarda görev alan bir kişi olarak gerçekten çok endişeliyim. Yıllarca, farklı farklı bağımlılık yapan maddelere karşı büyük savaşlar verdik. Ancak, yeni nesil uyuşturucu diye bilinen Bonzai zehrinin tahrip gücü, bir fizyolog olarak ifade etmeliyim ki, çok daha güçlü olup, kişide çok daha kısa sürede etkisini göstermekte ve ölümlere yol açmaktadır.

Bu zehrin, yeni nesil uyuşturucu diye uyuşturucu sınıfına girmesinin nedeni kafa yapması,  sakinleştiren diğer maddeler  gibi keyif veren bir uyuşturucu olmadığı için zehir kelimesi kullanılması daha uygundur, diye düşünüyorum.  Zaten içinde   % 70 miktarda  tarım ilacı bulunan öldürücü etkisi  çok yüksek olan bir beyin ve  vücut zehri olarak değerlendirilmektedir.
Bu zehir, yaklaşık  2 sene önce piyasaya sürülmüş olup, bazı kötü niyetli kişiler bu kimyasalın kafa yaptığını keşfetmiş ve  insanların sağlığıyla oynama pahasına,  ya da kara paralarına para katmak için insanların canını  hiçe saymak pahasına  da olsa ölüm zehri olarak başımıza bela etmiştir.
Gençler  bunun   kafa yaptığını    normal bir maddeymiş  gibi görerek kullandığı için zararını   etkisini dahi bilmeden bir kere olsun merak edip bir duman dan bir nefes çekseler bile ölüme adım adım yaklaşılmaktadır.  Bonzai zehri  ülkemizde ve  dünyada kısa sürede çok canlar almış ve hızla almaktadır. Biliyoruz ki kısa sürede ölüm en çok bonzai zehrin de yaşanmaktadır. Çünkü içindeki  en etkili madde  tarım ilacıdır. İnsanlar bu  zehirin etkisini aslında kafa yapıcı olarak algılıyorlar ve kendilerini ölümün pençesine atıyorlar. Saygıdeğer okurlarım, bu zehrin en bilinen ve çarpıcı birkaç etkisini sizler ile paylaşmak istiyorum.

Şöyle ki;
Bilinen en önemli zararı kalp krizi ve buna bağlı ölümlerdir. Ancak, bu zehir bir kez kullanımda  dahi  belli bir  zaman sonra  vücudun belli  yerlerinde  sivilceler çıkmasına neden olmaktadır. Bazı insanların yüzlerinde çıbanlar çıkmakta, bazı insanların bacaklarında kollarında, bazı kişilerin ise  iç organlarında bu çıbanlar oluşmaktadır. Tek kullanımda dahi bu kadar  zararlı etkisini  belli ediyorsa, yaklaşık  bir yıl kullanımda, insanlarda nasıl bir tahribat yaptığını kara kara düşünmemiz gerekir. Kullanan kişi bu kadar süre yaşar mı, yaşamaz mı bu da ayrı bir düşünce konusudur. Bu kişiler  yaşasalar bile, tabiri caiz ise ölmekten  daha beter olmakta ve hayattan bıkıp, kopmakta, bu zehri bırakmak istemesine rağmen bırakamamaktadır. Bu kişilerin beyni, iyice tahrip olmakta ,  uzun süreli kullanımlarda ise, kesinlikle ve kesinlikle   akıl hastalıkları şekillenmektedir. Bu uyuşturucu, beyinin  kimyasıyla çok iyi oynayan, beyni yüksek oranda etkileyen bir   zehirdir. Bonzai kalp krizi   en çok görülen zararlardan tek bir duman yarım duman bu hiç fark etmez kişiden kişiye değişir kimi kişide  3 dumanda   yüksek etki görür kimi yarım dumanda  kimi çeyrek duman etkisi çok güçlü olduğu için  en  sağlam insan bile  üç dumanda kendinden geçebilir, ve  verdiği etki nedeniyle  korkular başlamakta, kişiyi ölüm korkusu sarmaktadır. Çünkü metabolizmada değişik şeyler oluşmakta ve kişide keşke içmeseydim şu zıkkımı neden içtim ben ölüyorum galiba endişesi baş göstermektedir. Bu gibi düşünceler ile belli bir  zaman boğuşur kendi içinde sesini de  pek çıkartamaz. Çünkü ölüm korkusu beynine o kadar işlemiştir ki  o kadar korkmaktadır  ki dili tutulmakta,sadece   içinden  düşüncelerini  duyabiliyor  hatta düşünemiyordur bile. Bu kişiler  artık beynine  hükmedemez hale gelmektedir. O anda ya bayılmakta ya da kalp krizi geçirerek  hastanede açıyor gözünü açmakta  ya da belki  bir daha gözünü açamamaktadır 
Saygıdeğer okurlarım. Bir fizyolog olarak  kısaca şunu söylemek istiyorum. Hiçbir zaman, benim çocuğum kullanmaz ve bir kerden bir şey olmaz demeyelim. 
Son olarak dile getirmek istedeğim konu ise, içinde  tam olarak  hangi maddelerin bulunduğu tespit edilemeyen bonzai  nin bilinen belli başlı maddeleri ise şunlardır. Başta tarım ilacı kokain maddeleri  hap tozu esrar  fare zehri  ve bilinmeyen  içerdiği bin bir madde türleri olan bu zehire  bir kere olsa dahi , siz siz olun elinize süremeyin,  onun olduğu yerden ve arkadaşlarınızdan  uzak durun , yaşamak çünkü çok güzel, hem de çok…
 
Sağlıklı günler diliyor, saygılar sunuyorum.


Vehbi ALTUNÇUL
Yrd.Doç.Dr.