Saat 22.49'da merkez üssü Bolu Ulumescit olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık 10 saniye sürdüğü belirtildi.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedilen deprem sırasında pencereden atlayan bazı kişiler yaralandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 22.49’da merkez üssü Bolu’nun Ulumescit Köyü olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem sırasında korkuya kapılanlar panik içerisinde evlerinden dışarı çıktı. Deprem Düzce, Karabük ve Bartın’da hissedildi. Bolu’da deprem sırasında paniğe kapılarak pencereden atlayanların olduğu öne sürüldü. Depremin ardından en büyüğü 3.2 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelirken sarsıntıların sürmesi üzerine bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

BOLU VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Yaklaşık 10 saniye süren sarsıntı nedeniyle 1999'da da iki deprem geçiren Bolu ve Düzce'de vatandaşlar sokaklara döküldü. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, bir ekibin depremin merkez üssü Ulumescit köyüne gönderildiğini söyledi. "Ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde ilk aşamada herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok" diyen Vali Özçimen, konuyla ilgili araştırmanın sürdürüldüğünü anlattı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada ise, merkez üssü Ulumescit köyü olan 7 kilometre derinlikteki sarsıntının Ankara, Düzce, Sakarya, Karabük ve Zonguldak'ta da hissedildiği belirtildi. Deprem sonrası Bolu Valiliği, Bolu İl AFAD, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu can ve mal kaybı olmadığı bilgisi alındı. Bölgedeki deprem aktivitesinin Başbakanlık AFAD tarafından her an takip edildiği kaydedildi.