Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, doğum sancısı tutan Hizan ilçesindeki bir kadının kurtarılmasıyla birlikte askeri helikopterle kurtarılan hasta sayısının 10’a çıktığını söyledi.
    
        Vali Nurettin Yılmaz, kurtarma operasyonuna katılan ekiplerin geceli gündüzlü çalıştıklarını belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bu kadar sıkıntı yaşamayız." dedi. Vali Yılmaz, şöyle devam etti: "Son yılların en ağır kışını yaşadık. Bu süreçte yaklaşık olarak 15-20 bin kilometre arasında köy yolumuzu ulaşıma açtık. Aşırı kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle bazı köylerimize ulaşamadık. Bu köylerimize ancak helikopterlerle ulaştık. Çoğu doğum olmak üzere 10 hastamızı helikopterle alarak sağlık kuruluşlarına ulaştırdık. Hatta 1 bebeğimiz de helikopterde dünyaya geldi."

        Bitlis'te helikopterle kurtarılan son hasta, Hizan ilçesine bağlı Döküktaş köyünün Kayaş mezrasında yaşayan ve üçüncü çocuğuna hamile olan 26 yaşındaki Esma Özdemir oldu. Özdemir'in yakınları, yolun ulaşıma kapalı olması sebebiyle Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın'dan yardım istedi. Yapılan girişimler sonucu Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na ait helikopterle mezradan alınan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanlığı helikopter pistine getirildi. Özdemir, burada hazır bekleyen ambulansla Hizan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Esma Özdemir'in eşi Kasım Özdemir, "Üçüncü çocuğumuza hamile olan eşim rahatsızlandı. Yolumuz ulaşıma kapalı durumdaydı. Eşimin sancısının artması üzerine durumu Hizan Kaymakamı'na bildirdik. Eşimi almak için mezraya helikopter gönderildi. Eşimin hastaneye ulaştırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.