Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bitlis ve ilçelerine yaptırılan yeni anaokulları 'Kastamonu evleri'nden esinlenerek yapılıyor.

    Tatvan Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Bahçelievler İlkokulu'nda 'Kastamonu evleri' tarzında yapılan anaokulunu inşaatını ziyaret eden Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, Bitlis ve ilçelerinde bu yıl ilk defa uygulanmaya başlanan 'Kastamonu Evleri' projesi kapsamında toplam 12 anaokulu yaptırıldığını söyledi.

    Tatvan’da yapımı devam eden anaokulunun 4 derslikli ve 100 kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, “İçinde bulunduğumuz bina 100 kişilik 4 derslikli bir anaokuludur. 'Kastamonu evleri' projesi kapsamında ilimizde uygulanan bir projedir. Projemizi 'Kastamonu evleri'nden esinlenerek yaptık. 'Kastamonu Evleri' projesi kapsamında bu yıl Tatvan, Bitlis, Güroymak ve Ahlat olmak üzere 4 okul yaptırdık. Ahlat ilçemizdeki okulumuzun dış cephesini dokuya uygun olması açısından Ahlat taşından inşa edildi. Bunun yanında 3 okulumuzun da yapımı ihale aşamasındadır.” dedi.

    'Kastamonu evleri' projesi kapsamında yaptırılan okulların en büyük özelliğinin diğer okullara oranla daha derli toplu olması ve mimarisi bakımından daha güzel ve daha sağlıklı olduğunu dile getiren Korkmaz şöyle konuştu: “Bu kapsamda yapılan okulların mimarisi son derece güzel. Öğrencilerimiz bu tür binalarda çok daha sağlıklı ortalarda eğitim görebiliyorlar. Bu projemizden önceki okul projelerimizde yine 100 kişi kapasiteliydi ancak mimarisi güzel olmaması ve hantal bir yapıdan oluşmasını nedeniyle böyle bir değişikliğe gittik. Bu proje kapsamında yapılan okul binalarımızın bir defa bina yapısı ve inşaatı çok sağlam yapılıyor. Sınıfların zeminin ahşap ve fayanslardan oluşuyor. Öğrenciler bu binalarda daha sağlıklı ortamlarda eğitim alıyorlar. Tatvan’da ki bu okulumuzun inşaatına haziranda başlanılmıştı ve en kısa sürede bitirilerek bize teslim edilecek. Bize teslim edilmesiyle birlikte bu okulumuza öğrenci almaya başlayacağız. Okul inşaatımızın kabası tamamen bitmiş durumda. Şu anda iç kısımlardaki alt döşemeler ve son rötuşlar yapılıyor. Tüm bu rötuşlar bittiği takdirde bu yıl içerisinde teslim edilecek. İl genelinde bu kapsamda yaptığımız okulların toplamı 12’yi buluyor. Bunun yanında diğer yapılarla yaptığımız okullarda birlikte bu sayı 24’lere çıkıyor. Bundan sonraki süreçte de yapacağımız okullarımızın mimarisi tamamen bu tarzda olacaktır.”