Azerbaycan'ın kuruluşunun 94. yıldönümü resepsiyonla kutlandı.
    Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov'un ev sahipliğini yaptığı ve Sheraton Otel'de verilen resepsiyona; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Kara Kuvvetleri Komutanı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, eski bakanlar Kürşat Tüzmen, Murat Başesgioğlu, Hikmet Çetin, İsmet Sezgin, Sümer Oral, Koray Aydın, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Mardin Milletvekili Muammer Güler, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve yabancı misyon şefleri katıldı.
    Türkiye ve Azerbaycan cumhuriyetlerinin marşlarının çalınmasıyla başlayan programda konuşan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov, bağımsızlık mücadelesinden ve Türkiye ile olan kardeşliğinden bahsederek, Azerbaycan'ın ekonomisinin büyüdüğüne dikkat çekti.
    Azerbaycan'ın Birleşmiş Milletler (BM) geçici üyeliğinin ve başarılarının kendilerini de sevindirdiğini söyleyen Bakan Yıldız ise, özellikle Dağlık Karabağ'daki sorunun çözümü için her türlü desteğin verileceğini belirterek, 'iki devlet tek millet' sözünün ancak bu şekilde hayata geçeceğini hatırlattı.
    Yıldız, ayrıca, iki ülkenin Eurovision şarkı yarışmasında birbirine 12 tam puan verdiğini de kaydetti.
    Konuşmalardan sonra Bakan Yıldız ve Büyükelçi Bagirov pasta kesti.