Eskişehir Büyükşehir Belediyesi avukatlarından Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Raylı Sistemler Şirketi (ESTRAM)'nde yapılan aramanın Özel Halk Otobüsçüleri Derneği ile yaşadıkları hukuki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi. Derneğin, ESTRAM şirketi hakkında ücretsiz yolcu taşınması konusunda daha önceden dava açtığını belirten Yüksel, "Dava yolcu taşımadaki manyetik kartlar, adliye, polis, belediye personeli, engelliler ve 65 yaş üstü yaşlıların ücretsiz taşınması konusuyla ilgiliydi." dedi.

    Son olarak Cumhuriyet savcılığına "Engelli olmayan kişilere engelli kartı verilerek tramvay ve otobüslerle bu kişiler ücretsiz olarak" taşınıyor iddiasında bulunulduğunu anlatan Avukat Yüksel, söz konusu iddia üzerine Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nden ESTRAM, ESTRAM'ın Muhasebe, Bilgi İşlem ve Kimliklendirme olmak üzere 4 ayrı bölümünde arama yapılması kararı verildiğini belirtti. Yüksel, "Öğleden sonra kurumda arama başlatıldı. Delil niteliğinde istenen belge, evrak ve bilgisayar kayıtları alındı. Zaten bizden bu belgeleri istemiş olsalardı verdirdik. Biz resmi bir kuruluşuz. Böyle baskın şekilde bir arama kararına gerek yoktu." diye konuştu.

    Tamamlanan söz konusu aramanın Özel Halk Otobüsçüler Derneği ile belediye arasında olan hukuki anlaşmazlıktan kaynaklandığını dile getiren Yüksel, iddiaların aslı-astarının olmadığını ancak hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.