Atlas Halı’nın,yine bir Türk firması olan Innovcoatile birlikte geliştirdiği dünya buluşu nanohalı; yaratıcı, yenilikçi, özgün ve ulusal teknolojik birikime katkı sağlayan ürünlerin değerlendirildiği 11. Teknoloji Ödülleri’nde finale kaldı.

Dünya buluşu Nano halıya bilimsel destek!

Türkiye’de inovasyon ve teknolojinin gelişimine katkıda bulunanları onurlandırmak amacıyla,Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği(TÜSİAD)gibi kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen 11. Teknoloji Ödülleri’nin finalistlerinden biri de nano halı oldu. Dünyada ilk ve tek olan nano halının ürün kategorisinde değerlendirileceği, Türkiye’nin en prestijli teknoloji organizasyonu olan Teknoloji Ödülleri’nde kazananlar, Mayıs ayında açıklanacak.

“Teknoloji Ödülleri”, ülkemizde yenilikçi ürün, üretim süreci, teknik ve/veya teknolojinin geliştirilmesi çabalarını desteklemek amacıyla 11 yıldır kesintisiz olarak veriliyor. Nano teknolojikullanılarak üretilen; güneş ve ışık enerjisiyle kendi kendini temizleyebilen, sıvı iticilik özelliği sayesinde leke barındırmayan; neme ve suya maruz kaldığında diğer halılara oranla daha dayanıklı olan Atlas Halı’nın nano halıları, ödül amaçlarını tam olarak karşılaması sebebiyle büyük ilgi çekti ve destek gördü.

Atlas Halı’nın inovatif ürünü nano halılar, özellikleriyle dikkat çekiyor!

1,2 milyon TL’lik uzun soluklu bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olan nano halılar, aşağıda yer alan üstün özellikleri nedeniyle benzerlerinden sıyrılıyor veuzun yıllar ilk günkü gibi kalıyor.

• Işık etkisiyle kendi kendini temizleyebiliyor.
• Sıvı iticilik özelliği sayesinde leke barındırmıyor.
• Küf, bakteri, mayt ve mantar barındırmıyor
• Doğal iletkenlik özelliği ile vücuttaki statik elektriği alarak stresin azalmasına yardımcı oluyor.