Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP 3 aydan 3 aya kurultay yaptığını belirterek, "Onlara bol bol kurultaylar diliyorum. Yapsınlar devam etsinler. Biz yolumuzda devam ediyoruz. Bizden tek bir ses çıkar. Aldığımız kararı hepimiz savunuruz." dedi.

AK Parti Mustafakemalpaşa 4. Olağan Kongresi, Başbakan Yardımcısı ve Bülent Arınç’ın katılımıyla yapıldı.

Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasına başlamadan önce salonun tıklım tıklım dolu olması nedeni ile kendi koltuğunu ilçe ikinci başkan adayı olan Kerim Akça’ya verdi. Salonda yükselen alkışlar üzerine ise, “Vay vay vay başıma gelenlere. Tapusuyla vermedik. Konuşmam bitince geri alacağım” şeklinde espri yaptı.

Bursa’da başarılı bir şekilde ilçe kongrelerini yaptıklarını anlatan Arınç, yarın ise İnegöl’de AK Parti’nin son ilçe kongresinin yapılacağını aktardı. Arınç, "İl kongremizi de Nisan ayında yaparak Bursa’daki kongre sürecini tamamlayacağız. Kısmet olursa 5 Şubat tarihinde kadın kollarımızın il kongresini yapacağız. Kongre sürecinden başladığımız günden bu güne büyük bir dayanışma duygusuyla ve disiplinle coşkulu kongrelere imza attık. Hepsinden memnunuz.” dedi.

"ARKADAŞIMIZA GÜVEN DUYULMUŞSA BUNU HERKES TAKDİR ETMELİ"

Gemlik Belediye Başkan Vekilliği'ne seçilen Refik Yılmaz’ı görevine 1 yıl önce başlamasına rağmen meclisten güvenoyu alarak yapılan son seçimi de kazandığını anlatan Bülent Arınç, Gemlik'te CHP’nin bir meclis üyesinin oyunun çalındığı iddialarına karşılık ise, "Gemlik’te 2 dönem AK Partili belediye başkanı arkadaşımız görev yaptı. Daha sonra CHP başkanlığı kazandı. Daha sonra soruşturma çerçevesinde görevden alındı. Daha sonra Refik Yılmaz arkadaş, belediye başkan vekilliğine seçildi.

CHP’liler mahkemeye gitti. Sonra seçimin yenilenmesi kararı çıktı. Perşembe günü yapılan bu seçim, demokratik usullerle yenilendi. Gemlik Belediye Meclisi tekrar güven ve destek verdi. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu seçimden dolayı CHP’liler infial içindeler. Ağzından çıkan sözleri kulakları duymuyor. Kendi arkadaşlarını suçluyorlar. Basit suçlamalar da değil, ağza alınmayacak ithamlarla belediye meclisi üyelerini suçluyorlar. Bu çok yanlıştır. O belediye meclisinde arkadaşımıza güven duyulmuşsa bunu herkes takdir etmeli.

Yerelde hizmetinden en çok emin olduğu insanları seçebilir. Parti disiplini ihlal söz konusu ise parti içi mekanizmalar çalışır. Ağzına gelidği sözlerle, kimseyi onursuz ve şerefsiz ilan etmek kimsenin haddi değil. O arkadaşlarımız lütfen dikkatli olmalı." diye konuştu.

MHP'lilerin seçimdeki tavrından duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, "Gemlik’te iki güzel olay yaşandı. Birisi MHP’nin CHP’li adaya destek vermemesidir. Diğeri de Refik Yılmaz’ın ikinci defa başkan vekilliğe gelmiş olmasıdır. Bu başkanvekilliğinin asalete döneceği ümidiyle arkadaşlarımı tekrar kutluyorum." diye konuştu.

"DAHA ÇOK DAVA AÇIN DA BİR 62 SENE DAHA MİLLETİN SANDIĞINA GÖMÜLÜN"

CHP’deki kurultay tartışmalarına değinen Bülent Arınç, şunları söyledi: "Birlik olmazsak başka partilerin durumuna düşeriz. Şu an CHP ne durumdadır. Maşallah 3 aydan 3 aya kurultay yapıyorlar. Onlara bol bol kurultaylar diliyorum. Yapsınlar devam etsinler. Biz yolumuzda devam ediyoruz. Genel başkanlık sorunu olabilir. Liderlik sorunu da olabilir.

Bizden tek bir ses çıkar. Aldığımız kararı hepimiz savunuruz. CHP’nin haline bakın. 10 tane milletvekili ayrı ayrı basın toplantısı yapıyor. MYK ve parti üyelerini şikayet ediyorlar. Dün de iki kadın milletvekili katsayı eşitsizliğini kaldıran YÖK’ün kararına karşı onu destekleyen hükümetimizin kararına karşı, meslek liselerinin tekrar önünü kesmek için dava açtıklarını ifade ediyorlar.

Çok yanlış yapıyorsunuz. Ama iyi de yapıyorsunuz. 1950’den bu yana aradan 62 yıl geçti. CHP hala tek başına iktidara gelemedi. Daha çok dava açın da bir 62 sene daha milletin sandığına gömülün."