Başkentte meydana gelen iki ayrı kazada 1 kişi öldü, 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

İlk kaza, saat 00.00 sıralarında Kızılay, Ziya Gökalp Caddesi’nde yaşandı. Cebeci’den Kızılay istikametine seyreden Murat Kırık yönetimindeki 06 EU 7961 plakalı otomobil, aydınlatma direğine çarpıp orta refüjü aştıktan sonra Kızılay’dan Cebeci istikametine seyreden Mustafa Kemal Halaman yönetimindeki 06 DP 2720 plakalı otomobile çarptı. Kazada 06 EU 7961 plakalı otomobilde bulunan Murat Kırık, Orhan Aykaç, Yunus Muhammet Tan, Yasemin Bayav, İslam Öncü, Faik Çelik ile 06 DP 2720 plakalı otomobilde bulunan Mustafa Kemal Halaman ve Talu Bilgili yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. İlk tedavisi olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. İslam Öncü’nün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Her iki araç sürücüsünün de ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Kazada yaralanan Mustafa Kemal Halaman’ın ise MHP Adana Milletvekili Ali Halaman’ın oğlu olduğu belirlendi.

Diğer kaza ise saat 03.00 sıralarında Çubuk, Melikşah Mahallesi’nde gerçekleşti. Mehmet Özdemir yönetimindeki 06 M 8637 plakalı otomobil, Güldarpı’na seyir halindeyken yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Otomobilin camından fırlayan Mehmet Özdemir (41) olay yerinde hayatını kaybetti.

Ekiplerin incelemesinin ardından Özdemir’in cesedi devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Özdemir’in evli ve 3 çocuk babası olduğu, geçimini ise şoförlük yaparak sağladığı öğrenildi. Her iki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.