Eurovision yarışmasında 2009 yılında 'Fairytale' adlı şarkısıyla birinci olan Norveçli sanatçı Alexander Rybak, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği törende keman çaldı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün geliştirdiği 'Onlar Bizim Hemşerimiz' projesi kapsamında Alanya'ya gelen ünlü sanatçı Rybak, Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyonda keman çaldı. Resepsiyona Kaymakam Erhan Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, ilçe daire müdürleri, başkomiser, emniyet amirleri ve ve diğer davetliler katıldı.

Resepsiyondan önce bir otelde basın toplantısı düzenleyen Rybak, müzik yaparak insanları mutlu etmek istediğini istediğini dile getirdi. Alanya'da 12 ve 13 Nisan'da ve 2 farklı mekanda konser vereceğini belirten Rybak, konserlerde pop, klasik ve folklar tarzda müzik yapacağını söyleyeceğini kaydeden Rybak, pop tarzda bir konseri aylardır vermediğini uzun süre sonra Alanya'da bunu vereceğini kaydetti. Pop konser vermemin nedeninin ise keman ile konser vermek olduğunu ifade eden Rybak, keman çalmanın yaşlıların işi olmadığını genç birinin de bunu yapabileceğini göstermek istediğini ifade etti.

Facebook'ta kendisini takip edenlerin sayısının yaklaşık 600 bin olduğunu ifade eden Norveçli sanatçı, 150 bin Türk hayranının da kendisini Facebook'ta takip ettiğini söyledi.

Bu arada Rybak'ın konserinden elde edilecek gelir şehit ailelerine verilecek.