Afyonkarahisar’da bu sabah başlayan yoğun kar nedeni ile ilk ve orta dereceli okullar bugün itibariyle bir gün süreyle tatil edildi.
Karayollarının kesişme noktasında bulunan Afyonkarahisar’da ulaşım zaman zaman yaşanan aksaklıklara rağmen kontrollü bir şekilde seyrediyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 25 santime ulaştığı kentte, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor. Kapalı karayolu bulunmayan şehir merkezinde karayolları ekipleri tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürürken, belediye ekipleri de ana arterleri açık tutmak için kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, özellikle kaldırımlardaki karları yeni alına kar temizleme makineleri temizliyor.

Yetkililer, sürücüleri zincir, çekme halatı gibi araç ve gereçler olmadan yola çıkılmaması konusunda sürücüleri uyarıyor.
Valilikten yapılan açıklamada ise aşırı kar yağışı nedeni ile ilk ve orta dereceli okullarda bugün bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi. Karayolları Afyonkarahisar 31'inci Şube Şefi Yalçın Özgür, gece yarısından itibaren çalışmaların devam ettiğini belirterek, çalışmaların kar temizleme, kürüme, tuzlama şeklinde devam ettiğini söyledi. Yollarda kar nedeni ile bir tıkanma olmadığını ifade eden Özgür, en büyük sıkıntının zincirsiz seyreden ve kayarak yolu tıkayan TIR’lar olduğunu belirtti. Özgür, sekiz ekibin toplam 21 araçla çalışmaların sürdürdüklerini kaydetti.

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin alınan bilgiye göre, kar yağışı Perşembe gününe kadar devam edecek. Perşembe gününde itibaren yağış beklenmiyor. Merkezde kar kalınlığı ise 25 santime olarak ölçüldü. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Örnek de kar yağışının devam ettiği kentte bütün ekipleri ile birlikte beklemede olduklarını söyledi. Örnek, kar yağışının kesilmesinin ardından gelen taleplere göre kapalı köy yollarının açılmasını sağlayacaklarını kaydetti. Örnek, yol açma çalışmaları için 10 greyder 1 dozer, 6 bıçaklı kamyonun hazır bekletildiğini anlattı.