Adana'da gasptan 8 yıl cezaevinde yatan şahıs, tahliye olduktan sonra 9 günde 9 otomobil çaldı. Yakalanan zanlı, "Araba kullanmayı sevdiğim için çalıyorum.." dedi.

Otomobil hırsızlıkları Konya'nın merkezi ile Ereğli ve Karapınar ilçelerinde yaşandı.

İddiaya göre, Adana'da gasptan 8 yıl cezaevinde yatan Mustafa K. (27), 20 gün önce tahliye oldu. İlk 10 gün bir suça karışmayan Mustafa K., daha sonra 9 gün içerisinde 9 otomobil çaldı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalınan araçların Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sayesinde gittiği bölgeyi belirledi. Her seferinde çalınan araçların Yazır Mahallesi civarına gittiğini tespit edilen ekipler, otomobillerin tamamını buldu.

Son olarak çalınan 42 NJ 215 plakalı otomobilin de o bölgede olma ihtimaline karşı çalışma yapan polis, aracı Yazır Mahallesi Sultan Caddesi'nde park halinde bularak pusuya yatıp beklemeye başladı. Şüpheli Mustafa K., çalıp park ettiği araca tekrar gelince yakalandı.

Gözaltına alınan Mustafa K., 9 ayrı otomobil hırsızlığından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin ifadesinde, "Otomobil kullanmayı seviyorum, ondan dolayı çalıyorum" dediği öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.