Özel Halk Otobüsçüleri, AK Parti hükümetinin 30 Mart yerel seçimler öncesi,şehir içinde 65 yaş ve üstünün Belediye ve Özel Halk Otobüslerinde ücretsiz taşınmasını içeren kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdü.


Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliği protesto eden 80 bin özel halk otobüsçüsü adına açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sınırlı sermayesi ve bedeni gücüyle taşımacılık yapan esnafın, ücretsiz taşımaya zorlanmasının Anayasa’ya, eşitlik ilkesine ve hakkaniyete aykırı olduğunu söyledi.
 

Halk otobüslerinin engellilerden şehit yakınlarına kadar pek çok kişiyi zaten ücretsiz taşıdığını belirten Apaydın, “Bedava bilet kapsamının genişletilmesi akaryakıt, vergi, sigorta gibi çok sayıda masrafı olan esnafı iş yapamaz hale getirecek. Bedava bilet bir kamu hizmeti yükümlülüğü olup bunun bedelinin ödenmesi gerekir. Böyle bir masrafı devletin sübvanse etmesi gerekirken taşımacı esnafına ekstra yük getirilmesini kabul edemeyiz.” diye konuştu.