İçişleri Bakanlığı, TBMM Dilekçe Komisyonu’na gönderdiği detaylı raporda, 2008’den bugüne kadar 137 polisin ihtihar ettiğini açıkladı..

Her yıl 50 polisin intihar ettiği iddiasının doğru olmadığını belirten İçişleri Bakanlığı, 8 bin 293 polisin psikolojik yardım aldığını vurguladığı raporunda “teşkilat mensupları psikolog yardımı aldığında idareciler tarafından ‘deli’ damgası yemiyor..” ifadesine yer verdi.

Dilekçe Komisyonu, özellikle polis yakınlarının yaptığı başvurular üzerine emniyetteki intihar vakaları ve nedenlerine ilişkin çalışma başlattı. Komisyon, başvurular ışığında bir dizi tespitler yaparak, konuyu işleri Bakanlığı’na sordu.

İçişleri Bakanlığı ise, “Her yıl 50 polis İNTİHAR ediyor ..” iddialarının da yer aldığı bu konuda istitastikleri değerlendirirken, bakanlığın yaptığı bilimsel çalışmaları açıkladı.

Her yıl ortalama 50 polisin intihar ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten İçişleri Bakanlığı, 2008’de 27, 2009’da 27, 2010’da 25, 2011’de 29 ve 2012’de de 29 intihar vakasının yaşandığını vurguladı.

Bakanlık, intihar nedenleri arasında en sık görülen etkenleri psikolojik rahatsızlıklar, ailevi nedenler ve ekonomik sorunlar olarak sıraladı.