Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Temmuz 2014'te gerçekleştirilmesi gereken genel personel atamalarını, ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle öne çekti..


2014 yılı  genel atama tayinleri Mayıs ayında açıklanacak.Haziran ayı içerisinde de yer değişiklikleri tamamlanacak..


Genel atama döneminde 2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürü ile emniyet amiri rütbesindeki 4 bin personelin yanı sıra zorunlu bölge atamaları da gerçekleştirilecek, ilk kez Şark'a gideceklerle ikinci şark tayinlerine gidecek personel belirlenecek. Birimlerin personel talepleri kapsamında da bölge içi atamalarında Yüksek ve Merkez Değerlendirme Kurulu'nca rütbe terfi kararları alınacak.


17 Aralık operasyonunun ardından emniyetteki görevden alma ve yer değişikliklerinden kaynaklanan personel açığı veya bazı birimlerdeki yığılma da genel atama döneminde ele alınacak.


Yer değiştirmeler, terfiler, zorunluluk ve talepten kaynaklanan atamalar da göz önüne alındığında; yaklaşık 40 bin polisi ilgilendirecek kararlar mayıs ayında alınıp haziran ayında işleme konulacak.


EGM, genel atamaları öne alarak personelin Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bölgesini tanımasını, seçim güvenliğine yönelik herhangi bir güvenlik zafiyeti olmaması için gerekli zamanın tanınmasını hedefliyor.